Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Hiihtäjä Ari Luusualle vakava lisäsanktio doping-kärystään – Merkittävät taloudelliset seuraamukset

Ari Luusua entinen maastohiihtäjä
AOP

Kuten eilen kerroimme, entinen huippuhiihtäjä Ari Luusua on kärynnyt dopingista ja saanut neljän vuoden kilpailu- ja toimitsijakiellon. Nyt Ski Classics -maastohiihtosarja, jolla Luusuakin kilpaili ahkerasti, on asettanut oman sanktionsa.

Maastohiihdon Ski Classics -sarja, jolla Ari Luusua oli tuttu näky, julkaisi tiistaina tiedotteen Luusuan doping-kärystä.

– Ski Classics tuomitsee jyrkästi suomalaishiihtäjä Luusuan dopingin, mukaan lukien anabolisten aineiden käytön, josta hänet on tuomittu. Hänet on asetettu kilpailukieltoon 26.8.2025 asti.

– Ski Classics tukee aktiivisesti antidopingia ja ovat osa Maailman antidoping-toimisto WADA:n antidoping-järjestelmää Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kautta, jossa kaikki tapahtumamme ja urheilijamme on lisensoitu.

Ski Classics painotti tiedotteessaan, että sillä on WADA:n ja FIS:n hiihtoaloitteiden lisäksi useita lisähankkeita reilun urheilun varmistamiseksi.

– Ski Classics tukee taloudellisesti Pro Tour -tapahtumia varmistaakseen doping-testien kaikissa tapahtumissa yhteistyössä arvostetun saksalaisen antidoping-yhtiö PWC GmbH:n kanssa.

– Kaikkien Ski Classics Pro Teamin urheilijoiden on allekirjoitettava antidoping-ilmoitus tullakseen rekisteröidyksi hiihtäjäksi Ski Classics Pro Teamiin. Allekirjoitettu antidopinglausunto antaa Ski Classicsille mahdollisuuden aktivoida jopa 100 000 euron rahasakko, jonka urheilija maksaa, jos hänet tuomitaan dopingista.

Sarjan mukaan tämä nimenomainen doping-tapaus vahingoittaa pitkän matkan hiihtoa ja Ski Classics -brändiä, joten Luusuaa päätetään sakottaa enintään 100 000 eurolla. Lisäksi Ski Classics tehostaa edelleen yhteistyötään WADA:n ja FIS:n kanssa varmistaakseen, että ne seuraavat lajia tiiviisti.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu