Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Yhdistetty huokaisi helpotuksesta – IOC antoi armoa vielä Milano-Cortinan talviolympialaisiin

Milano-Cortina talviolympialaiset 2026
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC vahvisti perjantaina Milano-Cortinan vuoden 2026 talviolympialaisten lajiohjelman. Pudotusvaarassa ollut yhdistetty säilytti olympiapaikkansa.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n perjantaisen tiedotteen mukaan Milano-Cortinan vuoden 2026 talviolympialaisten ohjelma sisältää ennätysmäärän naisten tapahtumia ja se on tähän mennessä sukupuolitasapainoisin talviolympialaistapahtuma. Naisten osuus ​​on 47 prosenttia.

IOC:n johtokunta hyväksyi lopullisen ohjelman kansallisten olympiakomiteoiden ehdotuksia arvioineen Olympiaohjelmakomission suositusten perusteella.

Ohjelmaan on lisätty kahdeksan uutta tapahtumaa, joissa painotetaan vahvasti sukupuolten tasa-arvoa tapahtumissa ja naisurheilijoiden kiintiöissä. Tämä lähestymistapa on sopusoinnussa tavoitteen kanssa vähentää talviolympialaisten järjestämisen kustannuksia ja monimutkaisuutta käyttämällä olemassa olevia paikkoja ja noudattamalla 2 900 urheilijan kokonaiskiintiötä.

– Olemme edistyneet merkittävästi sukupuolten välisen kuilun kaventamisessa talviolympialaisissa. Olemme siirtymässä 40 prosentista naisten osallistumisesta Sotšissa vuonna 2014 47 prosenttiin Milano-Cortinassa. Olemme sitoutuneet jatkamaan sukupuolten tasa-arvon edistämistä, ja Milano-Cortina on toinen tärkeä virstanpylväs tässä pyrkimyksessä, IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach iloitsi.

Milano-Cortinaan tehdyt muutokset koskevat neljää urheilulajia

Hiihtoalpinismi: mukana kolme uutta lajia: miesten sprintti, naisten sprintti ja sekaviesti
Ampumahiihto: ei muutoksia
Rattikelkkailu: skeleton-sekajoukkuekilpailun lisääminen
Curling: ei muutoksia
Jääkiekko: ei muutoksia
Kelkkailu: mukaan naisten parikilpailu, yhden avoimen parikilpailun korvaaminen yhdellä miesten parikilpailulla
Luistelu: ei muutoksia
Hiihto: mukaan kolme uutta kilpailua: freestyle-hiihdon miesten parikumparelasku, freestyle-hiihdon naisten parikumparelasku ja mäkihypyn naisten suurmäen yksilökisa. Lisäksi alppihiihdon sekajoukkuekisa poistettiin.

IOC:n johtokunta päätti Olympiaohjelmakomission suosituksen mukaisesti sisällyttää miesten ja naisten alppiyhdistettykisat vain väliaikaisesti, ja niitä tarkastellaan edelleen. Tämä antaa Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle lisäaikaa viimeistellä kilpailumuotoehdotuksensa ja kerätä palautetta asiaankuuluvilta sidosryhmiltä, ​​mukaan lukien FIS:n urheilijakomissiolta.

Lopullista päätöstä alppiyhdistettykilpailuista odotetaan viimeistään huhtikuussa 2023.

Viisi seitsemästä talviolympialajista oli pyytänyt muutoksia ohjelmaan Pekingin talviolympialaisissa 2022. Uusia kilpailuja ehdotettiin noin 23 ja lisäurheilijakiintiötä pyydettiin 359 kappaletta (113 miestä/246 naista). IOC:n johtokunta suostui lopulta sisällyttämään kahdeksan uutta tapahtumaa, poistamaan yhden tapahtuman ja korvaamaan yhden tapahtuman.

Kokonaisurheilijakiintiöksi on vahvistettu tasan 2 900, mikä on kahdeksan enemmän kuin kilpailijoiden määrä Pekingissä.

Johtokunta keskusteli myös yhdistetyn asemasta ja haasteista kansainvälisen edustuksen suhteen erityisesti Euroopan ulkopuolella kolmissa viimeisissä talviolympialaisissa. Tämän osoittaa se tosiasia, että kolmissa viimeisimmässä olympilaisissa yhdistetyn 27 mitalista kaikki veivät vain neljän olympiakomitean urheilijat. Lisäksi yhdistetyllä oli selvästi pienin yleisömäärä näiden kisojen aikana.

– Tämä hyvin huolestuttava tilanne johti perusteelliseen keskusteluun sekä Olympiaohjelmakomissiossa että johtokunnassa. Ratkaiseva argumentti yhdistetyn pitämiselle Milano-Cortina vuoden 2026 olympiaohjelmassa oli miesurheilijoiden tilanne, joille olympialaiset ovat enää kolmen ja puolen vuoden päässä ja jotka ovat valmistautuneet näihin kisoihin jo monta vuotta.

– Tämä ei koske naisten kisoja, koska heillä on tähän mennessä ollut vain yhdet MM-kisat, joihin on osallistunut urheilijoita vain kymmenestä kansallisesta liitosta. Yhdistetyn osallistuminen vuoden 2030 talviolympialaisiin riippuu merkittävästä positiivisesta kehityksestä erityisesti osallistumisen ja yleisön osalta, IOC:n tiedotteessa todettiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026