Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Yle: Hiihtotähti Iivo Niskanen avasi uuden uran – Kotipaikkakunnan ykköslaji vei mennessään

Iivo Niskanen Tour de Ski
AOP

Hiihtotähti Iivo Niskanen aloitti uransa raviohjastajana Vieremän juhannusraveissa perjantaina. Niskanen sijoittui sijalle 11 13 hevosen lähdössä. Niskanen sai raviajolupansa toukokuussa.

Ennen ensimmäistä lähtöä Iivo Niskanen kertoi tunnelman olevan sopivan jännittynyt. Niskanen ja lämminverinen ori E.V. Esko kilpailivat juhannusravien kolmannessa lähdössä.

– Sanoinkin eilen, että toivottavasti tulisi se pieni jännitys. Hiihtohommissa on alkanut olemaan jännittämisen rima korkealla, niin jos nyt rima olisi vähän alempana ja alkaisi oikein jännittämään, Niskanen kommentoi.

Niskasta spekuloitiin lähdön kärkikahinoihin. Arvaus meni kuitenkin metsään.

– Sama lähtökohta on raviurheilussa ja hiihtourheilussa. Jos ollaan ennakkokaavailussa kolmansia, niin silloin pitää olla kolmas, että on mennyt ok ja jos sijoittuu sitä paremmin, niin on mennyt hyvin.

– Jos ollaan huonommilla sijoilla, niin sitten on mennyt heikommin ja silloin on ollut aika odotettu uran aloitus.

Niskanen on ollut mukana hevosurheilussa jo pitkään, muun muassa hevosomistuksen muodossa. Kyseessä on jo lapsuudesta saakka jatkunut ihastus.

– Tässä on tullut myös siihen valmentamiseen ja itse suoritukseen kiinnostus. Katsotaan, minkä verran se puraisee. Ehkä ei ihan ihan samalla tavalla kilpailuvietti iske tässä kaviouralla kuin ladulla, mutta kohta nähdään, mitä se tulee olemaan, Niskanen arvioi ennen kisaa.

– Jollain tavalla voisin kuvitella olevani kiltimpi urheilija tässä ympyrässä.

Niskasella on pitkä historia Vieremän raveissa. Kotipaikkakunnan ravipiirit ovat olleet tärkeässä osassa jo kauan ja juhannusravit ovat tuttu paikka.

– Täällä tapahtumassa on tullut pyörittyä ihan siivoajasta tuonne toto-myyntiin ja sitä myöten lopulta raviurheilijana. Kyllä tässä on vahva hevospitäjä.

– Sukulaisilla on myös hevosia, joita on sitten kierretty seuraamassa.

Niskasen ohjaksissa ollutta E.V. Eskoa valmentaa Matti Nisonen. Kuusivuotias lämminveriori on menestynyt ravurina hyvin ja 22 lähdöstä Esko on ottanut viisi voittoa.

Niskasen ohjastajaura saa kesän aikana jatkoa, kun heinäkuun puolessa välissä hiihtäjä starttaa Mikkelin St Michel -ravien yhteydessä.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut