Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Kamppailulajit

Vapaaotteluasiantuntija Joe Rogan haukkui vapaaottelun pisteytyksen: “Olen saarnannut tätä vuosia”

Joe Rogan vapaaotteluasiantuntija USA
AOP

Tunnettu yhdysvaltalainen UFC-kommentaattori ja vapaaotteluasiantuntija Joe Rogan arvostelee kovasanaisesti työnantajansa vapaaotteluotteluiden pisteytysjärjestelmää. Räväköistä lausunnoistaan tunnettu Rogan ei säästellyt sanojaan.

Vapaaotteluasiantuntija Joe Rogan tylyttää uusimmassa The Joe Rogan Experience -podcastjaksossaan vapaaotteluorganisaatio vapaaotteluotteluiden pisteytysjärjestelmää. Miehen mukaa järjestelmä on surkea.

Jeesus Kristus, en tiedä, olen saarnannut tätä vuosia. Kaikki sanovat: “Öö, he ovat jo korjanneet järjestelmän. Öö, et ymmärrä järjestelmää. Minä ymmärrän järjestelmän sellaisena kuin se on. Se mitä sanon, on, että järjestelmä sellaisena kuin se on, on vitun perseestä, yhdysvaltalainen täräytti.

Roganin mukaan UFC 274:ssä nähty Rose Namajunaksen ja Carla Esparzan välinen naisten korsisarjan mestaruusottelu oli malliesimerkki järjestelmän virheellisyydestä. Ottelu oli tasainen, mutta melko mitäänsanomaton ja jätti monille oudon maun suuhun pisteytyksestä.

Tuomareista Rick Winter pisteytti Esparzan voittamaan ensimmäiset neljä erää ja tuomari Brad Frank ensimmäiset kolme neljästä erästä. Näiden avulla haastaja Esparza vei mestaruuden itselleen hajaäänituomiolla. Rogan ei ymmärtänyt pisteytystä.

– En ymmärrä. Minä en tiedä. Olen suuri Namajunaksen valmentajan Pat Barryn fani, rakastan häntä, mutta hän sanoi jotain erilaista kuin muu kulma sanoi. Luulen, että ehkä pelisuunnitelma oli saada Carla turhautumaan ja ottamaan suuria riskejä? Koska hänen on voitettava, hänen on seurattava Rosea voittaakseen.

– Mutta kun olimme noin 3. erässä, kävin tämän keskustelun Daniel Cormierin kanssa: “Kuka helvetti tietää, kuka voitti?” Kuka tietää, kuka tämän voittaa? Koska mitään ei tapahdu, Rogan taivasteli.

Roganilla on uusi radikaali pisteytysidea

Ottelu sai Roganin ajattelemaan isoa kuvaa vapaaottelupisteytyksessä.

– Tämä on minun numero 1 -ongelmani maalinteossa, tavassamme pisteyttää vapaaottelussa. Mikä tahansa noista tuon ottelun eristä voi olla 10-9-erä tai erä, jossa joku voittaa jonkun melko puhtaasti ja saa monta iskua perille, voivat olla myös 10-9-eriä. Siinä ei ole mitään järkeä. Se on virhe pisteytysjärjestelmässä.

– Tarvitsemme paremman järjestelmän. Emme tarvitse nyrkkeilyjärjestelmää. Sillä ei pitäisi olla mitään tekemistä 10-9:n kanssa. Siinä pitäisi olla joukko tekijöitä, kuten volyymi, iskujen määrä, luovutukset, alasviennit, kaikki vahingot, kaikki paska. Lisää se, niin sen pitäisi olla täysin eri asia.

Roganin mukaan pisteet olisivat hänen systeemissään hyvin erilaisia.

– Meillä pitäisi olla pisteet kuten 57-96 yhdellä kierroksella, 100-20 toisella kierroksella, tuollaista paskaa. Koska se kertoo enemmän siitä, mitä taistelussa todella tapahtuu, kuin 10-9.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit