Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

F1-tallipäällikkö Christian Horner arvostelee FIA:ta jälleen kovasanaisesti

Christian Horner tallipäällikkö Red Bull
AOP

Formula 1 -talli Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on jälleen ilmaissut tyytymättömyytensä Kansainvälisen autoliiton FIA:n mahdollisista aikeista tehdä jälleen sääntömuutoksia F1-autojen pomppimisongelmaan vastaamiseksi.

Red Bullin Formula 1 -tallin tallipäällikkö Christian Horner on kehottanut Kansainvälistöä autoliittoa FIA:ta olemaan pelleilemättä aerodynaamisten sääntöjen kanssa. Huoli muutoksista nousi, kun FIA julkaisi uuden teknisen ohjeen tällä viikolla.

F1-autot ovat kamppailleet pomppimisongelmien kanssa koko kuluvan kauden. Osa talleista on saanut ratkaistua ongelmat, jotka johtuvat pääosin uusista paino- ja autosäännöistä. Osa taas on edelleen ongelmissa.

Hornerin mukaan on todella epäreilua, että omat pomppimisongelmansa selättäneet tallit joutuvat kärsimään muille annettavista helpotuksista. FIA on jo aiemminkin tällä kaudella sormeillut sääntöjä. Nyt aikeissa on pomppimista mittaava mittari.

Hornerin mukaan on liian myöhäistä tehdä enää muutoksia tälle kaudelle sen puoleen kuin ensi kaudellekaan.

– On liian myöhäistä tehdä muutoksia ensi kaudelle.

– Emme ole ohjanneet sitä ja siihen liittyviä kustannuksia. Joskus filosofian muuttamisen tahattomat seuraukset, ne vaikuttavat siihen, mitä siirrät eteenpäin, ja se vaikuttaa suunnitteluun ja kehitykseen, Horner perusteli näkemyksiään.

Hornerin mukaan pomppimisesta aiheutuvat erot tulevat ajan myötä tasoittumaan.

– Tärkein asia ja suurin tapa saavuttaa vakaat kustannukset on vakaus. Autot tulevat lähentymään. Sen huomaa jo nyt, autot näyttävät varmasti tutummilta ja tämä jatkuu seuraavat 6-9 kuukautta. Tärkein asia on se, että älä pelleile sen kanssa, jätä se rauhaan, niin tallit selvittävät sen.

Hornerin mukaan FIA on menossa vaaralliselle tielle puuttuessaan asiaan.

– Se on melko monimutkaista. Se on huoli siitä ja siitä, kuinka kauan mittausta tehdään, yksittäiset tapaukset ja kaikki sellainen.

FIA:n valtaa pitäisi pikemminkin rajoittaa miehen mukaan.

– Kun katsot asiaa puristisesta näkökulmasta, se ei ole ihanteellinen, koska näyttää siltä, ​​​​että annamme yhä enemmän vaikutusvaltaa FIA:lle sanella yhä enemmän, millainen kokoonpanosi on. Missä vaiheessa he sanovat, että sinun on käytettävä tiettyä takasiipeä tai tiettyä ajokorkeutta? Se on vaarallinen reitti kuljettavaksi.

– Ymmärrän turvallisuussyistä, että tämä on otettu käyttöön, koska pomppiminen on rajoitetulle määrälle autoja on ilmeisesti äärimmäistä. FIA haluaa mekanismin valvoa sitä, mutta toivottavasti se on vain jotain, joka on käytössä tällä kaudella, sillä toivottavasti kaikki tallit ovat ongelman päällä ja autot tulevat lähentymään ensi vuonna. Se ei todellakaan ole ennakkotapaus, jonka haluamme luoda, Horner päätti.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1