Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Raviurheiluun iski suuri suru – Kolminkertainen ravikuningatar on poissa

ravit
AOP

Suomen ravipiirejä kohtasi suuri suru perjantaina, kun kolminkertainen ravikuningatar, suomenhevonen Saaga S, menehtyi.

Suomenhevostamma Saara S:n sivuilla julkaistiin surullinen viesti perjantaina. Ravisuuruus oli poissa. Julkaisu täyttyi myös pikavauhtia surunvalitteluista.

– Kolminkertainen ravikuningatar on poissa. 21.4.2006-29.6.2022. Suru on sanaton, viestissä todettiin.

Ravivalmentaja Ilkka Pyysalon ja hänen vaimonsa Milla Pyysalon omistama Saaga S tienasi kolme vuotta sitten päättyneellä raviurallaan puolisen miljoonaa euroa palkintorahoja.

Saaga S aloitti kilpailemisen keväällä 2011 ja saavutti viisivuotiskautensa 16 startissa yhteensä kuusi ykkössijaa. Kuningatarkilpailussa tamma oli ensimmäistä kertaa mukana vuonna 2013 Kuopiossa, jossa se kuitenkin hylättiin avausmatkalla. Vuotta myöhemmin Porissa Saaga S voitti avausmatkan, mutta laukkasi maaliin 1 600 metrin kilpailussa.

Päätösmatkalla tamma sijoittui toiseksi, joten se olisi ilman mailin kilpailun hylkäystään taistellut jopa kuningattaren tittelistä. Vuoden 2015 kuningatarkilpailussa Joensuussa Saaga S voitti kaikki kolme osalähtöä.

Tamman valmentajana toimi sen omistaja Ilkka, joka myös ohjasti Saaga S:n uran ensimmäiset startit. Vakiohjastajaksi vaihtui kuitenkin nopeasti Matti Nisonen, lisäksi muutamassa kilpailussa tammaa ovat ajaneet hänen isänsä Olavi Nisonen sekä Hannu Torvinen.

Toukokuussa 2019 ilmoitettiin, että Saaga S päättää kilpauransa. Se oli aiemmin kärsinyt kavio-ongelmista. Tamman ura käsitti 145 starttia, joista se voitti 29 ja sijoittui 79 kertaa kolmen parhaan joukkoon. Saagalla oli yksi varsa, vuonna 2020 syntynyt tamma Silvia S.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut