Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Guanyu Zhoun kauhukolari Iso-Britannian F1 GP:ssä puhututtaa: “Se, että hän selvisi siitä, oli uskomatonta”

Guanyu Zhou Iso-Britannian F1 GP
AOP

Alfa Romeon Formula 1 -kuljettaja Guanyu Zhou joutui Iso-Britannian F1 GP:ssä hurjaan kolariin avauskierroksella. Mies päätyi autoineen ylösalaisin aitaa vasten ja säikäytti koko F1-maailman pahanpäiväisesti.

Formula 1:n Iso-Britannian GP:n avauskierroksella nähtiin kaksi joukkokolaria. Hurjimman kohtalon koki Alfa Romeon Guanyu Zhou, joka selvisi kuitenkin vammoitta hänen autonsa katolleen kaatumisesta huolimatta. Muutenkin kolareista selvittiin romuraudalla.

Kolarit aiheuttivat ymmärrettävästi paljon kohua ja huolta kuskien keskuudessa. Kisan voittanut Ferrarin Carlos Sainz kertoi, ettei halunnut katsoa uusintoja tilanteesta kisan jälkeen tajuttuaan, kuinka vakavista kolareista oli kyse.

– Tein päätöksen olla katsomatta onnettomuutta. Kun punainen lippu tapahtui, tiesin, että punaiseen lippuun on täytynyt olla syynä suuri onnettomuus. Mutta en katsonut televisiota.

– Olin tietysti uskomattoman iloinen nähdessäni Zhoun nousevan autosta ilman suurempia ongelmia, mutta sitten kun näin sen nyt palkintokorokkeella, olin täysin järkyttynyt. Se oli uskomatonta törmäys ja se, että hän selvisi siitä, oli uskomatonta, Sainz kauhisteli.

Sainz sanoi myös, että vaikka Kansainvälinen autoliitto FIA on ollut kritiikin kohteena joidenkin tämän vuoden toimiensa vuoksi, ei ollut epäilystäkään siitä, että turvallisuuden suhteen se oli asioiden päällä.

– Minusta on vain uskomatonta, että voit selviytyä siitä. Me arvostelemme joskus FIA:ta, mutta näissä tapauksissa sinun on kerrottava heille, kuinka paljon he ovat auttaneet meitä, Sainz painotti.

Sergio Pérez samoilla linjoilla

Red Bullin Pérez toisti Sainzin näkemyksiä onnettomuudesta silmien avaajana ja myönsi, että hänen oli ollut vaikea selvittää ajatuksiaan siitä ennen uusintastarttia.

– Tiesin, että tapahtui onnettomuus, mutta olin takaisin varikolla, katsoin televisiota ja he näyttivät onnettomuuden. Olin järkyttynyt.

– Siitä on jonkin aikaa, kun olemme nähneet tällaisen onnettomuuden ja on vaikea nähdä sitä ja yrittää poistaa se mielestäsi ja yrittää keskittyä siihen, mitä sinun on tehtävä, meksikolainen kauhisteli.

Myös Pérez jakoi kiitosta FIA:lle.

– Mutta hyvin tehty FIA:lta, koska olemme päässeet pitkälle. Olen varma, että on vielä hyviä parannuksia ja aina hyviä opetuksia, jotta voimme varmistaa, että opimme tästä päivästä, nähdäksemme onnettomuuden ja varmistaaksemme, että on asioita, joita voimme parantaa.

– En tiedä, oliko valokuvaajia ympärillä ja jotka olisivat olleet vaarassa, joten katsomme, voimmeko tehdä tästä turvallisemman urheilulajin kaikille, mies huolehti.

Perez sanoi myös, että onnettomuus oli muistutus vaaroista, joita F1-kuljettajat kohtaavat aikana, jolloin tallit yrittävät asettaa rajan sille, kuinka paljon kuskit voivat ansaita.

– Kun kuulet ihmisten puhuvan kuljettajien palkkojen ylärajan asettamisesta, me otamme kaiken riskin ja järjestämme esityksen.

– Minusta ei ole hyvä asia puhua siitä lajissa mennessämme eteenpäin. Mutta tärkeintä on, että kukaan ei loukkaantunut.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1