Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Lentoyhtiö SAS:n lakolla yllättävä vaikutus – MM-kisamatkaajille 800 000 kruunun lisäkulut

SAS lentoyhtiö Ruotsi
AOP

Ruotsalainen lentoyhtiö SAS on suurissa ongelmissa tällä hetkellä lakkoilevan henkilökuntansa kanssa. Lakko vaikuttaa suuresti myös Ruotsin yleisurheilumaajoukkueen MM-kisamatkoihin.

Ruotsin yleisurheiluliiton johtaja Dejan Mirkovic manasi tiistaina ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa sitä, kuinka lentoyhtiö SAS:n lakko tuhoaa Ruotsin yleisurheilumaajoukkueen kisabudjettia. Ruotsi lähettää USA:n Eugenessä järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin suuren joukkueen ja nyt SAS:n lakko on laittamassa kapuloita rattaisiin pahemman kerran.

– Kaikilla ei ole SAS-varauksia, mutta monilla on, joten tämä tulee vaatimaan paljon työtä saadaksemme sen kuntoon. Nyt on yritettävä löytää ratkaisuja, mutta se tulee kalliiksi. Nyt tarkastelemiemme lippujen hinnat ovat 30 000-50 000 kruunua per henkilö, toinen yleisurheilujohtaja Kajsa Bergqvist taivasteli maanantaina.

Mirkovicin mukaan sunnuntaina matkaan aikoneet urheilijat ja taustajoukot pääsivät liikkeelle vasta maanantaina.

– Kyllä, kaikki, joiden olisi pitänyt mennä eilen, menivät tänään, joten se on mukavaa. Nyt otetaan päivä päivältä vähän lähemmäksi ja ratkotaan aktiivimatkat käsin.

– Kaikki riippuu siitä, mitä lakon kanssa tapahtuu. Meitä on neuvottu pitämään vatsassamme jäätä. Jos lakko loppuu ja lennot alkavat, on tyhmää peruuttaa matkoja juuri nyt, Mirkovic totesi.

Liitto ei aio jäädä odottamaan ratkaisuja hamaan tappiin saakka.

– Emme lähetä ketään Ruotsin Arlandaan siinä toivossa, että SAS lentää. Jos lakko ei ole ohi lentoa edeltävänä päivänä, voimme varata henkilölle uuden lipun.

Korona-pandemia ja Ukrainan-sota ovat myös nostaneet hintoja ilman SAS:n lakkoakin. Mirkovicin mukaan hinnannousut tekevät ison loven liiton kassaan.

– Meillä ovat itse asiassa kulut kasvaneet koko kevään ajan. Syksyllä asetetusta budjetista nopealla arviolla veikkaisin, että MM-kisat maksavat meille noin 600 000-800 000 kruunua enemmän kuin odotimme.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu