Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Rallin MM-sarjan kalenteri rakentuu lujaa vauhtia – Viimeisistä paikoista kova kisa

Chilen MM-ralli
AOP

Chilessä on ajettu rallin MM-sarjan historiassa vasta yksi osakilpailu, vuonna 2019. Nyt maa haaveilee WRC:n paluusta.

Rallin MM-sarjan kisakalenteri rakentuu lujaa vauhtia uudelle kaudelle. WRC-johtajat ovat paljastaneet, että ensi kaudella on tarkoitus ajaa 14 osakilpailua ja niistä kahdeksan olisi Euroopassa ja kuusi Euroopan ulkopuolella.

Euroopan osakilpailut ovat kaikki jo lyöty lukkoon, mutta Euroopan ulkopuolella käy vielä kuhina. Australia on tippumassa joukosta ja Uusi-Seelanti nousemassa sen tilalle. Myös Japani jatkanee kalenterissa, kuten Safari-rallikin.

Keski- ja Etelä-Amerikan puolella on sen sijaan toinen tilanne. Meksiko haluaa kovasti mukaan karkeloihin ja Argentiina sekä Chile kärkkyvät myös paikkaa kalenterissa.

Chilen MM-rallin johtaja Felipe Horta kertookin, että maa on täydellä ponnella mukana neuvotteluissa.

– En voi antaa tarkkoja yksityiskohtia, mutta voin kertoa, että olemme erittäin suosiollisessa tilanteessa. Meillä on erittäin läheiset välit MM-sarjan promootioyhtiön kanssa. Olemme tehneet tarkan analyysin kisastamme pandemian aikana.

– Meidän selkeä tavoitteemme on palauttaa MM-ralli Chileen. Sitä varten teemme tiivistä yhteistyötä paikallishallinnon sekä BioBion läänin viranomaisten kanssa. Tietenkin kyseessä on budjetin rakentaminen, jota varten tarvitsemme jälleen yhteistyökumppaneita. Jos järjestämme MM-rallin uudestaan, on sen oltava parempi kuin ensimmäinen, Horta kertoo.

Rahaa ja yhteistyökumppaneita löytyy

Myöskään rahoitus ei tule olemaan ongelma.

– Olemme nähneet, että sekä viranomaiset että sponsorit ovat innostuneita projektista. Meillä on myös maailman parhaat tiet. Kaikki nämä tekijät tekevät projektistamme entistä realistisemman.

– Mikään ei kuitenkaan ole varmaa elämässä. Maailma on edelleen epävakaa ja epävarma. Sen takia meidän on tehtävä töitä älykkäästi sekä vastuullisesti. Korostan kuitenkin, että tilanteemme on erittäin suosiollinen.

Hortan mukaan jopa neljä MM-rallia olisi realistinen tavoite koko Amerikan mantereella.

– Jos Yhdysvallat tulee mukaan yhtälöön, on se minusta parasta, mitä meille voi tapahtua. Se lisää synergiaetuja. Olemme ehdottaneet, että Meksiko, Argentiina ja Chile voisivat muodostaa kokonaisuuden ja jos Yhdysvallat on mukana, Amerikan kiertue voisi alkaa tai päättyä Chileen.

– Kun ehdotimme asiaa ensimmäisen kerran, sanottiin, että homma on mahdoton toteuttaa. Loppujen lopuksi idea on kuitenkin koettu hedelmällisenä, Horta päättää.

Lähde: Rallit.fi

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli