Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Ralli

Rallikuski Jari Huttuselle huikea näytön paikka – Pääsee WRC-auton rattiin Jyväskylän MM-rallissa

Jari Huttunen ralli M-Sport
AOP

Suomalaiset rallifanit saivat keskiviikkona ilouutisia, kun vuoden 2020 WRC3-luokan maailmanmestari Jari Huttunen tiedotti ajavansa uransa ensimmäisen MM-rallin Rally1-luokan autolla Jyväskylässä elokuussa, kun hän lähtee kisaan M-Sportin Ford Puma Hybrid Rally1:llä.

Rallikuski Jari Huttunen aloitti M-Sportin kuljettajana WRC2-luokassa marraskuussa 2021 ja on neljässä ajamassaan rallissa napannut yhden voiton ja yhteensä kolme palkintokorokepaikkaa Ford Fiesta Rally2:n ratissa. Askel astetta isomman luokan autoon osoittaa, miten M-Sport haluaa antaa nuorille kuljettajille tilaisuuden näyttää kykynsä rallin kuninkuusluokassa.

Jyväskylän MM-rallissa Huttusen kartturina on Mikko Lukka, jonka kanssa hän ajoi WRC3-luokan mestaruuteen 2020. Uransa aikana Huttunen on ajanut viisi MM-osakilpailuvoittoa WRC2- ja WRC3-luokissa. Viimeisin luokkavoitto on marraskuulta 2021, jolloin hän voitti Monzan MM-rallissa WRC2-luokan ensimmäisessä Fordilla ajamassaan rallissa. Voitto debyyttikilpailuissa teki vaikutuksen koko tiimiin.

Kaudella 2022 Huttunen on ajanut kolme MM-rallia WRC2-luokassa, tuloksena on kaksi kolmossijaa ja 10 erikoiskokeen pohja-aikaa. Molemmat palkintokorokesijoitukset toivat MM-pisteitä myös yleiskilpailussa, kun hän oli Ruotsissa yhdeksäs ja Sardinian MM-rallissa kymmenes.

Jyväskylän MM-rallia varten Huttunen ajaa yhden täyden testipäivän Ford Pumalla Virossa. Tavoitteena on päästä sinuiksi täysiverisen Rally1-luokan auton kanssa ja näyttää oma vauhti yhdessä MM-sarjan kovavauhtisimmista ralleista.

Huttunen tarttuu haasteeseen intoa puhkuen.

– Olen erittäin innoissani siitä, että pääsen ajamaan kotikisan Ford Pumalla. Se on hieno kokemus ja kisan tunnelma omien fanien edessä on varmasti hieno. Näin kovavauhtinen ralli uudella, tehokkaalla autolla on eittämättä erittäin suuri haaste, mutta minulla on hyvä tuntuma Fordin Rally2-autoon ja luotan, että saamme saman tunteen myös Puman ratissa.

– Olen nauttinut M-Sportin kanssa työskentelystä paljon ja talli tuntuu kotoisalta. Jyväskylän kisaviikonlopun tavoite on oppia auton tavat, pitää hyvä rytmi ja ajaa tasaista vauhtia. Tämä kisa voi olla hankala, mutta se on minulle melko tuttu ralli, joten katsotaan mitä tapahtuu. Olen erittäin iloinen, että saan M-Sportilta tämän tilaisuuden, joten haluamme ottaa siitä kaiken irti.

Mies jakaa kiitosta myös yhteistyökumppaneilleen.

– Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoillemme, erityisesti Jari Viidalle ja Tuomas Skantzille, jotka yhdessä Marcus Grönholmin kanssa polkaisivat tämän projektin käyntiin.

Myös tallilla on suuret odotukset

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener odottaa myös Huttusen debyyttiä mielenkiinnolla.

– Odotan malttamattomana Jarin hyppäämistä Rally1-luokkaan ja olen erittäin ylpeä siitä, että se tapahtuu M-Sportin Ford Pumalla. Me markkinoimme tänä vuonna uuden sukupolven autoja, kun rallin MM-sarja on astunut hybridiautojen aikakaudelle, joten on siksi tärkeää, että tarjoamme samalla tilaisuuksia myös uuden sukupolven kuljettajille. Se on M-Sportille ylpeyden aihe ja siitä on meillä pitkä historia.

Pierre-Louis Loubet näytti hiljakkoin, mihin uusi kyky parhaimmillaan pystyy. Jari on seurannut tulosten valossa samaa polkua kuin Pierre-Louis, ja olen varma, että kaikki seuraavat tarkasti hänen kehitystään. Tiimin näkökulmasta emme aseta hänelle tavoitteita tai paineita, haluamme nähdä mitä Jari pystyy tekemään, kun hän saa kunnon auton käyttöönsä.

Jyväskylän ralli otetaan oppimisen kannalta.

– Ralli on oppimisprosessi Jarille, Mikolle ja koko tiimille. Jari alkaa oppia, mitä MM-rallin huipulla ajamiseen vaaditaan ja tiimi oppii, miten se voi parhaiten tukea ja kehittää Jaria, jotta hän pääsee huipulle.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli