Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Skandaalinkäryä ilmassa! – Kolmiloikan maailmanennätysnainen ei pääse kilpailemaan Eugenen MM-kisoissa

Yulimar Rojas kolmiloikka pituushyppy Venezuela
AOP

Kolmiloikan olympiavoittaja Yulimar Rojas ei voi kilpailla pituushypyssä ensi viikolla Oregonissa Eugenessa alkavissa maailmanmestaruuskilpailuissa, koska hänen karsintahyppynsä tehtiin hyväksymättömissä kengissä. Asiasta kertoi muun muassa yhdysvaltalaismedia NBC.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA tiedotti keskiviikkona, että vezeluelalaisen Yulimar Rojasin hyppy Espanjassa kesäkuussa ei ollut pätevä tulos, koska hänellä oli jalassa kolmiloikkakengät, joita ei ole hyväksytty pituushypyyn. Kyseisellä hypyllä nainen olisi varmistanut paikkansa USA:n Eugenessa käytäviin yleisurheilun MM-kisoihin.

Pituushyppykenkien pohjapaksuus saa olla enintään 20 millimetriä, kun taas kolmiloikan raja on 25 millimetriä. Rojas hyppäsi Espanjassa 6,93-metrisen hypyn. Kyseisellä tuloksella olisi viety hopeaa vuoden 2019 yleisurheilun MM-kisoissa. Rojas loukkaantui kaiken huipuksi myöhemmin, eikä ole pystynyt uudestaan yrittämään tulosrajan ylittämistä.

– Tiedämme, että tämä on pettymys Rojaksen ja hänen fanilegioonalleen. Mutta odotamme innolla Rojaksen kilpailemista kolmiloikassa, WA kommentoi päätöstään.

26-vuotias venezuelalainen on kaksinkertainen kolmiloikan maailmanmestari ja hän on hypännyt kaksi maailmanennätystä viimeisen vuoden aikana.

Rojas teki ulkoratojen ennätyksen 15,67 metriä Tokion olympialaisissa viime elokuussa ja hyppäsi 15,74 maaliskuussa Serbian Belgradissa järjestetyissä sisäratojen MM-kisoissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu