Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IL: Raviurheilun huipputapahtumassa kuohuntaa – Kuninkuusravien uudistus ei miellytä kaikkia

ravit
AOP

Kuninkuusravit ovat suomalaisen raviurheilun jokavuotinen päätapahtuma. Titteleistä pääsevät kisaamaan vain ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvat hevoset ja kisa on tiukkaa. Tänä vuonna tapahtuman valintakriteereistä on noussut kuitenkin kohu.

Kuninkuusravien kuninkuussarjoihin pääsee joka vuosi mukaan 12 oria ja 12 tammaa. Mukaan pääsevien hevosten valintajärjestelmä uudistettiin täksi vuodeksi. Aikaisemmin pääsarjojen osallistujat on ilmoittautuneiden joukosta valinnut Kuninkuusravien päätoimikunta, mutta tänä vuonna valintoja ohjaa uudenlainen pisteytys.

Kohti Kuninkuusraveja -pistejärjestelmässä pisteitä jaetaan ennalta määrättyjen lähtöjen sijoitusten perusteella. Sijoituksista saatavia pisteitä painotetaan eri kertoimilla kisan palkintosumman mukaan, lisäksi kesäkuun alusta asti pisteet on jaettu 1,5-kertaisina.

Erilaisia rankingjärjestelmiä on ollut aikaisemminkin, mutta nyt pisteytys on ensimmäistä kertaa valitsijoita sitova. Kymmenen eniten pisteitä saanutta oria ja tammaa pääsee varmuudella mukaan ja vain sijojen 11 ja 12 hevosten tilalle päätoimikunta voi nostaa vähemmän pisteitä keränneen hevosen.

Oman ongelmansa tuo myös se fakta, että tammojen kisaan on useimmiten tarjolla enemmän ehdokkaita kuin orien kisaan. Kamppailu kisapaikoista käy joka tapauksessa kuumana ja moni taho onkin valittanut nykysysteemin olevan huono.

Suomen Hippos Ry:n kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen puolustaa kuitenkin järjestelmää Iltalehden artikkelissa.

– Mielestäni siellä ei ole havaittavia vääristymiä. Pistejärjestelmän perusteella tulee pääsemään vähintään kymmenen samaa hevosta kuin vanhalla valintamallilla valittaisiin.

Yksi kritiikin kärjistä on se, että systeemi pakottaa kilpailuttamaan hevosia liian tiheään tahtiin. Kun rankingpisteet ratkaisevat, niitä täytyy haalia ahkerasti.

Hevosvaikuttaja Veijo Hakala, tamma Taksvenlan omistaja, kommentoi Iltalehdelle, että uusi systeemi tuli myös melko yllättäen, kun se julkistettiin uuden kauden alussa tammikuussa.

– Kyllä tämä systeemi tuli siinä kohtaa vähän puskista. Varmaan ajatusta on pyöritelty paperilla liian kauan, eikä ole muistettu puhua siitä ääneen muille, mies toteaa.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut