Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Ralli

IS: Suomen MM-rallin osallistujalistasta löytyy kolme kohua herättävää nimeä

Jyväskylä WRC ralli
AOP

Venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kohtalo puhututtaa taas, kun selvisi, että heillä on oikeus ajaa Suomen MM-rallissa.

Suomen MM-rallin osallistujalista julkaistiin perjantaina. Listalta löytyy kaksi venäläistä kuljettajaa, Vitalii Antonov ja Nikolai Grjazin, sekä yksi venäläinen kartanlukija, Konstantin Aleksandrov, jotka saavat osallistua kilpailuun ainoastaan ilman kansallistunnuksia. Linjaus on hyvin erilainen kuin monessa muussa lajissa maailmalla.

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiaisen Ilta-Sanomille kertomien tietojen mukaan järjestäjillä ei ole mahdollisuuksia estää venäläisiä osallistumasta.

– Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole sulkenut venäläisiä tai valkovenäläisiä kilpailijoita kisojen ulkopuolelle, joten emme mekään sitä voi tehdä. Ilmoittautumiskelpoisuudesta päättää FIA.

– 1.7. alkaen Suomessa ei myöskään ole ollut voimassa olevia matkustusrajoituksia, Tarkiainen totesi.

Venäläiset rallikuskit ovat viimeksi törmänneet ongelmiin Viron MM-rallissa, joka ajetaan ensi viikolla. Kuljettaja Grjazin ja kartanlukija Aleksandrov asetettiin maahantulokieltoon Virossa ja vaikka pari löytyykin edelleen lähtölistalta, heitä tuskin nähdään kisassa.

Tarkiainen kuitenkin muistuttaa, että FIA on ylimmän päätäntävallan haltija asiassa. Sääntöjen mukaan venäläiset ja valkovenäläiset saavat ajaa MM-ralleissa ainoastaan neutraaleina osallistujina.

– FIA:lla on tässä hyvin tarkka proseduuri. Heidän täytyy allekirjoittaa sitoumus, jossa kaikkien maatunnusten häivyttäminen on määritelty todella tarkasti, Tarkiainen selvitti.

Suomen-rallin tarkka osallistujalista löytyy täältä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli