Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner entistä pahemmassa suossa – Uhkana pitkä vankilatuomio

Brittney Griner sentteri UMMC Ekaterinburg
AOP

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner on ollut pidätettynä Venäjällä helmikuusta alkaen, kun hän jäi kiinni hasisöljyä sisältävien höyrypatruunoiden hallussapidosta. Ne luokitellaan Venäjällä huumeiksi.

Koripalloilija Brittney Griner myönsi torstaina venäläisessä tuomioistuimessa syyllistyneensä huumerikokseen, mutta kiisti rikkoneensa lakia tahallaan. Griner puhui huumausainesyytteen oikeudenkäynnin toisessa kuulemisessa. Rikoksesta voi seurata jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

– Haluaisin tunnustaa syyllisyyteni, teidän korkea-arvoisuutenne. Mutta mitään tarkoitusta ei ollut. En halunnut rikkoa lakia.

– Haluaisin antaa todistukseni myöhemmin. Tarvitsen aikaa valmistautua, Griner sanoi lausunnossaan.

Seuraava oikeudenkäynti on määrä pitää heinäkuun 14. päivänä. Grinerin asianajajat kertoivat toivovansa mahdollisimman lievempää tuomiota.

– Me, hänen puolustajinaan, selitimme hänelle mahdolliset seuraukset. Brittney korosti, että hän teki rikoksen huolimattomuuksissaan, valmistautuessaan nousemaan kiireessä Venäjälle lähtevään lentokoneeseen aikomatta rikkoa Venäjän lakia, Grinerin asianajaja Maria Blagovolina, Ribalkin, Gortsunian, Diakin & Partners -lakitoimiston osakas, kommentoi.

– Toivomme, että tämä seikka yhdistettynä puolustuksen todisteisiin otetaan huomioon tuomiota annettaessa ja se on lievä.

Yhdysvaltalainen Griner pidätettiin helmikuussa Moskovan Šeremetjevon lentokentällä kaasupatruunoiden kanssa, jotka sisälsivät Venäjällä laitonta hasisöljyä ja hänet on pidetty siitä lähtien pidätettynä.

Griner saa niin tukea kuin vähättelyäkin osakseen

Koripallosarja WNBA:n pelaajayhdistys julkaisi lausunnon, jossa se toisti tukevansa 31-vuotiasta tähtipelaajaa.

– Tiedämme, että Yhdysvaltain ulkoministeriö päätti, että Griner pidätettiin väärin perustein ja jatkaa neuvotteluja hänen vapauttamisestaan, yhdistys kommentoi.

Griner puolestaan oli itse kirjeitse yhteydessä USA:n presidenttiin Joe Bideniin apua saadakseen.

– Ymmärrän, että olet käsittelet paljon asioita, mutta älä unohda minua ja muita amerikkalaisia ​​vankeja. Tee kaikkesi tuodaksesi meidät kotiin, Griner anoi.

Venäjää on syytetty Grinerin tapauksen käyttämisestä vipuvartena maan keplotellessa itseään ulos Ukrainan-sodan aiheuttamista vaikeuksista. Venäjän viranomaiset ovat kommentoineet, ettei ole mitään perustetta pitää Grinerin pidätystä laittomana ja että häntä vastaan ​​nostettu syyte ei ole poliittinen huolimatta Moskovan kireistä suhteista Yhdysvaltoihin liittyen Venäjän sotilaalliseen erikoisoperaatioon Ukrainassa.

Moskovan varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi torstaina, että vankien vaihtaminen Yhdysvaltojen kanssa oli vaikeaa ja ehdotti maailmaa lopettamaan Grinerin kohtalosta puhumisen. Kysyttäessä Rjabkovin kommenteista USA:n ulkoministeriö sanoi, ettei se kommentoi spekulaatioita.

– Väärän pidätyksen käytännön käyttäminen vipuvartena on uhka kaikkien ulkomailla matkustavien, työskentelevien ja asuvien turvallisuudelle. Yhdysvallat vastustaa tätä käytäntöä kaikkialla, ulkoministeriön tiedottaja sanoi.

Venäjän ulkoministeriö on puolestaan kommentoinut, että Griner voi valittaa tuomiostaan ​​tai pyytää armahdusta, kun tuomio on annettu.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo