Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Historiaa tehnyt koripallotuomari menehtyi suuren kunnianosoituksensa alla

koripallo
AOP

Legendaarinen NBA-koripallotuomari Hugh Evans menehtyi perjantaina 81-vuotiaana. 

Entinen pitkäaikainen koripallon NBA-tuomari Hugh Evans, joka valittiin koripallon Hall of Famen vuoden 2022 luokkaan, kuoli perjantaiaamuna. Asian vahvisti hänen vaimonsa Cathy Evans.

Evans nimettiin virallisesti Hall of Fameen 2. huhtikuuta kolmannella yrityksellään. Hän toimi NBA-tuomarina vuosina 1973-2001 ja tuomitsi 1 969 runkosarjan ottelua. Evans tuomaroi myös 170 pudotuspelipeliä, 35 NBA-finaalia ja neljä NBA:n All-Star-ottelua.

Valmentajat, toimitusjohtajat ja NBA:n varapuheenjohtajat arvioivat hänet liigan toiseksi parhaaksi tuomariksi kaudella 1995-1996.

Jäätyään eläkkeelle vuonna 2001 Evans työskenteli NBA:n tuomarien apuvalvojana kaksi vuotta. Hän on myös New York City Basketball Hall of Famen ja North Carolina A&T Hall of Famen jäsen.

Evans, yksi kuudesta NBA-tuomarista, jotka on nimetty Naismith Memorial Basketball Hall of Fameen, otetaan postuumisti kunnigalleriaan 9.-10. syyskuuta Yhdysvaltain Massachusettsin Springfieldissä.

Evans kertoi olevansa otettu valinnastaan.

– En ole vieläkään laittanut perspektiiviin, mitä se tarkoittaa. Käsittelen sitä edelleen. Joka kerta kun kuulen sen, tulee vilunväreet, minulle tulee kyyneleitä, tulen onnelliseksi ja tiedän vain olevani erityinen. Jumala valitsi minut olemaan erityinen.

Evansista tuli toinen NBA-tuomari historiassa mustasta korkeakoulusta tai yliopistosta sen jälkeen, kun hän oli pelannut koripalloa ja baseballia North Carolina A&T:ssä.

Evans sanoi olevansa ylpeä HBCU:n NBA-tuomarina. Suurin haaste, joka hänellä oli mustana NBA-tuomarina, oli tulla laajalti arvostetuksi ja voittaa institutionalisoidun rasismin. Hän sanoi, että hänen ammattitaitonsa kentällä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien hänen legendaarisen tarkka pukeutuminen peliin, sai hänet lopulta tuon kunnioituksen.

– Valmentajien, pelaajien, fanien ja managerien hyväksyntä oli vaikeaa. He eivät uskoneet, että me mustat erotuomarit voisimme tehdä työtä. Olin ensimmäinen musta, joka työskenteli pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jälkeen. Jatkoin finaaliin. Hetken kuluttua he sanoivat: “Tämä kaveri on hyvä. Annamme hänelle tilaa”.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo