Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Golf

Golflegenda Jack Nicklaus sai uskomattoman kunnianosoituksen – Vasta toisena golfarina

Jack Nicklaus golflegenda USA

Yhdysvaltalainen golflegenda Jack Nicklaus on saanut suuren kunnianosoituksen, kun hän sai skotlantilaisen St Andrewsin kaupungin kunniakansalaisuuden.

Skotlantilainen St Andrewsin kaupunki sijaitsee Skotlannin itärannikolla ja on melko pieni paikkakunta vain reilulla 16 000 asukkaallaan. Kaupunki on kuitenkin todella tunnettu kahdesta asiasta – maan vanhimmasta yliopistostaan ja maailman ensimmäisestä golfkentästään.

Kaupunki on nimennyt vuosisatojen varrella joukon kuuluisuuksia kunniakansalaisikseen ja joukkoon mahtuu myös kolme yhdysvaltalaista – tiedemies Benjamin Franklin ja golfinpelaajat Bobby Jones ja Jack Nicklaus.

Franklin tunnettiin suurena tiedemiehenä, poliitikkona ja Yhdysvaltain perustajaisänä. Jones puolestaan on yksi kaikkien aikojen golflegendoista, joka voitti muun muassa vuoden 1927 British Openin St Andrewsissä. Nicklaus on taas yksi historian menestyneimmistä ammattilaisgolfareista.

Nicklaus oli kunnianosoituksestaan liikuttunut.

– Kun voitin British Openin vuonna 1966 Muirfieldissä, en voinut puhua, enkä voi puhua juuri nyt, Nicklaus kommentoi tiistaina Younger Hallissa St Andrews Universityssä kyynel silmäkulmassaan.

Nicklaus palasi vielä kerran vuonna 2005

82-vuotias Nicklaus voitti kaksi British Openin mestaruuttaan The Old Coursella vuosina 1970 ja 1978 ja pelasi siellä yhteensä kahdeksan British Openia. Hän aikoi kävellä kuuluisan Swilcan Burn Bridgen yli, joka sijaitsee radan 18. reiässä, viimeisen kerran vuoden 2000 Openin aikana, ja sen piti olla hänen jäähyväisensä turnaukselle.

Hän kuitenkin kysyi R&A:n silloiselta johtajalta Peter Dawsonilta, milloin seuraava Open pidettäisiin St Andrewsissa. Kun Nicklaukselle kerrottiin, että se oli suunniteltu vuodelle 2006, hän vastasi, että se oli harmi. Siihen mennessä hän olisi 66-vuotias, vuosi menneille mestareille sallitun enimmäisikärajoituksen jälkeen.

Dawson kysyi, harkitsiko Nicklaus pelaamista vielä kerran, jos Open pidettäisiin siellä vuonna 2005. “Ole täällä sydämeniskussa”, Nicklaus kommentoi silloin. Nicklaus piti sanansa ja pelasi British Openissa 2005.

– Kieltäydyin palaamasta pari viimeistä kertaa St Andrewsiin. En halunnut tulla takaisin ja laimentaa sitä sillä, mikä se oli.

Mutta hän teki poikkeuksen, kun hänen kutsunsa saapui tällä kertaa saada St. Andrewsin kunniakansalaiseksi.

– Jotta voin seurata Jonesia ja Franklinia, minun on palattava. Olemme itse asiassa takaisin samassa hotellihuoneessa, jossa olin, Barbara Nicklaus ja minä yövyimme tässä joka kerta, kun olimme St Andrewsissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Golf