Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IOC:n vaikutusvaltainen jäsen ei usko Venäjän ja Valko-Venäjän tilanteen paranemiseen

sir Craig Reedie jäsen Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet suljettuina käytännössä kaikista kansainvälisistä urheilutapahtumista Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan vuoksi. Tilanne ei osoita helpottumisen merkkejä.

Kansainvälisessä olympiakomiteassa IOC:ssä lähes 30 vuotta vaikuttanut sir Craig Reedie kertoi brittilehti The Guardianille tiistaina, että IOC on aikeissa jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän urheilupannaa hamaan tulevaisuuteen saakka. Taustalla on Venäjän aloittama Ukrainan-sota ja Valko-Venäjän tuki Venäjälle.

Reedie toteaa jutussa, että maiden pikaiset paluumahdollisuudet kansainvälisiin urheilupiireihin alkavat huveta vähiin. Ongelmaksi alkaa nimittäin muodostua se, etteivät maiden urheilijat pääse kilpailemaan tapahtumissa, joissa jaetaan paikkoja Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisiin.

– Pelkään, että on tehtävä päätös siitä, mitä kummallekin maalle tapahtuu. Ja veikkaan, että yleinen tunne olisi, että heidän ei pitäisi saada osallistua karsintoihin.

– Uskon, että useimmat ihmiset kamppailevat sen kanssa, kuinka voisimme saavuttaa jonkinasteisen edustuksen. Tällä hetkellä ei ole selkeää tapaa tehdä se. Siksi säilytämme status quon.

IOC antoi helmikuussa suosituksen, jonka mukaan venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita pitäisi estää kilpailemasta kansainvälisissä tapahtumissa “globaalien urheilukilpailujen koskemattomuuden ja kaikkien osallistujien turvallisuuden suojelemiseksi”.

Reedie sanoi, että yli neljän kuukauden kuluttua tämä näkemys oli edelleen laajalti jaettu. Harvinaisia ​​poikkeuksia ovat olleet pyöräily, judo ja tennis, jotka ovat antaneet venäläisille ja valkovenäläisille mahdollisuuden kilpailla kansainvälisesti neutraalien tunnusten alla.

– Nyt tulee kuitenkin ongelma, että noin kaksi vuotta ennen kisoja karsintajakso alkaa kansainvälisten liittojen ja IOC:n asettamana. On siis todellinen ongelma liitoilla, joilla on selkeä ohje, jonka he ovat hyväksyneet, etteivät he kutsu venäläisiä ja valkovenäläisiä osallistumaan tapahtumiin.

– Näin ollen on epätodennäköistä, että kukaan muu kuin niihin kolmeen urheilulajiin, jotka eivät tee sitä niin, pääsisi mukaan. Ja pystyvätkö he karsiutumaan näihin kolmeen lajiin? En ole varma.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut