Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

Japanilainen pelilegenda Hideo Kojima törkeän misinformaation kohteena: “Harkitsemme joissain tapauksissa ryhtymistä oikeustoimiin”

Hideo Kojima pelikehittäjä Japani
AOP

Japani on vasta toipumassa legendaarisen poliitikon Shinzō Aben murhasta. Nyt 4chan-keskustelufoorumi on järkyttänyt soppaa levittämällä disinformaatiota pelikehittäjälegenda Hideo Kojimasta Aben murhaajana.

4chan-keskustelufoorumilla alettiin levittää valheellista tietoa japanilaisen poliitikon Shinzō Aben murhaajasta pian surman jälkeen. Foorumilla väitettiin valokuvan kera, että tunnettu japanilainen pelinkehittäjä Hideo Kojima olisi Aben murhaaja.

4chan-julkaisussa käytettiin valokuvaa Kojimasta ja häntä nimitettiin virheellisesti vasemmistoiseksi ääriliikkeen jäseneksi, jolla on rikosrekisteri. Julkaisussa oli myös toinen kuva, jossa Kojimalla oli yllään ušanka eli turkishattu, jota kommunistisen Venäjän ja Neuvostoliiton sotilaat pitivät, ja toinen hänestä seisomassa marxilaisen vallankumouksellisen Che Guevaran kuvan vieressä.

Kuvaa ehtivät levittää jo kreikkalaiset ja iranilaiset uutiskanavat sekä ranskalainen poliitikko Damien Rieu. Kansallismielisenä poliitikkona tunnettu Rieu twiittasi kuvan ja tekstin “Äärivasemmisto tappaa”. Rieu poisti sittemmin twiittinsä ja pyysi Kojimalta anteeksi sanoen, että hän “oletti naiivisti vitsiä tiedoksi” ja “oli väärin olla tarkistamatta ennen jakamista”.

Kojiman yritys Kojima Productions Co Ltd kommentoi myös kohua Twitterissä.

– Kojima Productions tuomitsee jyrkästi väärää tietoa välittävien valeuutisten ja huhujen leviämisen. Emme suvaitse tällaista kunnianloukkausta ja harkitsemme joissain tapauksissa ryhtymistä oikeustoimiin.

41-vuotias Tetsuya Yamagami on sen sijaan tunnustanut Aben murhan itse rakentamallaan aseella. Mies saatiin kiinni välittömästi ampumisen jälkeen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu