Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1 on jälleen ongelmissa jarrupölynsä kanssa – Kauanko leikki kuskien terveydellä jatkuu?

Formula 1 Itävallan GP 2022
AOP

Kansainvälinen autoliitto FIA on tarttumassa viimein toimeen Formula 1 -autojen jarrupölyongelman kanssa. Asiaa on nostettu esille jo vuosien ajan.

Formula 1 -autojen jarrupölyongelma nousi jälleen esille Itävallan GP:n yhteydessä, kun Aston Martinin tähtikuski Sebastian Vettel nähtiin nousemassa autostaan mustana jarrupölystä. Nyt Kansainvälisen autoliiton FIA:n kerrotaan harkitsevan muutoksia F1-autojen jarrukanavien suunnitteluun sen jälkeen pitkään jatkuneiden tapahtumien johdosta.

Jarrupöly on jo pitkään ollut asia, jota kuljettajat ovat joutuneet kestämään, mutta ongelma näyttää pahentuneen kauden 2022 autojen uuden suunnittelun myötä.

Vettel itse kommentoi ongelmaa sanomalla, että siihen täytyy puuttua kuljettajien pitkän aikavälin terveyteen liittyvien huolien vuoksi.

– Ollakseni rehellinen teille, heidän on työstettävä sitä, koska tämän vuoden jarrukanavien suunnittelu etuakselin kanssa puhaltaa kaiken jarrupölyn kasvoillemme, eikä se ole hyvä.

– Hiilipölyn hengittäminen on jotain, jota ei todellakaan ole terveellistä hengittää. Toivon, että FIA tutkii tämän hyvin pian, koska se on turhaa ja sitä on helppo muuttaa.

Suomalaiskuskit ovat nostaneet ongelman jo aiemmin esiin

Mediatietojen mukaan FIA on valmis toimimaan tarvittaessa. FIA aikoo keskustella eri tahojen kanssa saadakseen heidän mielipiteensä siitä, pitäisikö jarrukanavien rakennetta muuttaa vai ei.

Suomalainen F1-legenda Mika Salo on kertonut jo aiemmin omista terveyshuolistaan jarrupölyn kanssa. Salo paljasti, että hänen keuhkoistaan ​​oli löydetty suuri määrä hiilipölyä, kun lääkärit leikkasivat häntä hänen jäätyään eläkkeelle vuonna 2002.

Myös Valtteri Bottas puhui aiheesta vuonna 2019, kun hän ajoi Mercedeksellä. Hän paljasti, että on tavallista, että hän aivastaa mustaa pölyä kisan jälkeen. Sellainen on hiilen määrä, jonka hän hengittää.

– En tiedä, onko mitään tehtävissä. Omista jarruistamme tulee varmasti pölyä, mutta se on minimaalista. Se tulee edessä olevista autoista, se tulee aina olemaan siellä.

– Joka kerta kisan jälkeen, kun aivastat, se on mustaa, joten vuosi toisensa jälkeen en ole varma, mitä se tekee kehollesi. Ei aavistustakaan. Luulen, ettei kukaan ole koskaan tutkinut sitä. Haluaisin mieluummin hengittää puhdasta ilmaa, mutta en varma mitä voidaan tehdä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1