Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Legendaarinen autovalmistaja Honda herättelee Formula 1 -suunnitelmiaan

Honda autovalmistaja Japani
AOP

Legendaarinen autonvalmistaja Honda vetäytyi Formula 1 -sarjasta viime kauden päätteeksi. Nyt se puuhaa paluuta sarjaan jo täyttä häkää.

Japanilainen autovalmistaja Honda lopetti Formula 1 -osallistumisensa viime kauden lopussa, kun sen emoyhtiö Honda Motor Company Ltd halusi ohjata resurssejaan maantieautojen päästöttömään teknologiaan.

F1-talli Red Bull otti Hondan teknologian käyttöönsä voimayksiköissään ja samalla sovittiin, että Honda jatkaa moottoreiden valmistusta, kokoonpanoa ja tukea ja Honda Racing Corporationin merkit ilmestyivät Red Bull- ja AlphaTauri-autoihin.

Nyt Honda olisi tietojen mukaan kiinnostunut palaamaan F1:n hiilineutraalius- ja kestävä kehitys -tavoitteiden ansiosta ja kausi 2026 on tällä hetkellä todennäköisin paluuhetki.

Hondan johtajistoa vieraili viime viikonloppuna F1:n Itävallan GP:ssä ja paikalla oli muun muassa Hondan toimitusjohtaja Toshihiro Mibe, puheenjohtaja Seiji Kuraishi sekä HRC:n puheenjohtaja Koji Watanabe ja sen johtaja Yasuaki Asaki.

Watanabe kommentoi Hondan seuraavan F1:n kehitystä tarkasti.

– F1 on moottoriurheilun huippuluokka, joten seuraamme jatkuvasti, mitä F1-maailmassa tapahtuu.

Puheenjohtaja ei ollut ryntäämässä suuna päänä kuitenkaan vielä takaisin.

– Tietenkin olemme juuri saaneet päätökseen ja päättäneet toimintamme, joten Honda-yhtiön sisällä ei ole keskusteltu mistään kaudesta 2026. Ei siis suunnitelmaa.

– Mutta se ei ole suljettu ovi. Ymmärtääkseni F1 keskustelee vuoden 2026 säännösten päättämisestä, ja suunta on ehdottomasti hiilineutraalius. Se on sama suunta kuin meillä.

Hiilineutraalius houkuttaa Hondaa.

– Meidän ei tarvitse poiketa hiilineutraaliudesta F1:n kautta. Se on luultavasti myös hyvä tilaisuus opiskella hiilineutraalia F1:tä. Se ei siis ole suljettu ovi.

Watanabe myös totesi, että Hondan täytyy ensin keskittyä omiin hiilineutraaliustavoitteihinsa ja tarkasteltava useita tekijöitä.

– Kun päätimme saada F1:n päätökseen massatuotannon ja hiilineutraaliuden vuoksi, meidän on ensin keskityttävä tälle puolelle.

– Sitten kun ymmärrämme, että voimme saavuttaa tämän, voimme harkita F1:tä.

Watanabe suostui myös hieman hahmottelemaan aikaikkunaa.

– En tiedä tarkkaa aikaväliä. Mutta jos haluamme palata F1-sarjaan vuonna 2026, meidän on luultavasti tehtävä päätös 1-1,5 vuoden sisällä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Formula 1