Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Maailmanennätys tulossa? – Miesten kuulafinaalissa odotettavissa hurjia kaaria!

Joe Kovacs, hallitseva maailmanmestari miesten kuulantyönnössä
AOP

Yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvaltain Eugenessa on käynnissä kolmas kilpailupäivä. Kolmantena päivänä on jaettu jo lukuisia mitaleja, mutta päivän ehkäpä odotetuin laji on miesten kuulantyönnön loppukilpailu. Miesten kuulassa nähtiin hurja kilpailu vuonna 2019 Dohan MM-kisoissa, kun kärkikolmikko oli sentin sisällä toisissaan. Toistaako historia itseään Yhdysvalloissa on uusi kysymys.

Miesten kuulantyönnön loppukilpailu on yksi yleisurheilun MM-kisojen odotetuimmista loppukilpailuista. Miesten kuulantyönnössä on maailman mittapuulla äärimmäisen kova taso ollut jo vuosia eikä vastaavia tuloksia olla nähty koskaan aiemmin.

Yhdysvaltain Ryan Crouser rikkoi Randy Barnesin tekemän maailmanennätyksen viime vuonna työntämällä Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa tuloksen 23,37. Tämä syntyi samalla stadionilla, jolla käydään parhaillaan MM-kisoja. Tänä vuonna Yhdysvaltain mestaruuskisoissa kaksinkertainen olympiavoittaja työnsi kolmesti yli 23 metrin haamurajan ensimmäisenä miehenä koskaan yleisurheilun historiassa. Crouser on urallaan voittanut kaiken muun paitsi maailmanmestaruutta. MM-halleissa talvella Crouser jäi kakkoseksi kärsiessään pienestä käsivammasta.

Kisasta voitto menee suurella todennäköisyydellä kisojen isänmaahan, sillä Crouserin jälkeen kisaan kakkossuosikkina lähtee Joe Kovacs. Kovacs voitti Dohassa uskomattoman kuulafinaalin 2019 viimeisellä kierroksella. Kovacs työnsi tuolloin ennätyksensä 22,91, joka on vaarassa rikkoutua MM-finaalissa kolme vuotta myöhemmin. Karsinnassa Kovacs työnsi helposti tuloksen 21,50, mutta Yhdysvaltain mestaruuskisoista on kokeneen mestarin kauden paras noteeraus 22,87.

Kisassa pronssista käydään myös kovaa kilpailua. Uudenseelannin Tomas Walsh työnsi karsinnassa ensimmäisellään helposti tuloksen 21,44. Walshin kauden paras on kantanut reilusti yli 22 metrin. Kisassa on syytä seurata äärimmäisen tarkasti Brasilian Darlan Romania, Italian Nick Ponziota ja Kroatian Filip Mihaljeviciä. Jokaisella urheilijalla on mahdollisuus työntää kisassa pitkälle ja haastaa kokenut arvokisakävijä Walsh pronssimitalista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu