Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-tähtikuski Max Verstappen toivoo parempaa fanikäytöstä

Max Verstappen Saudi-Arabian GP F1

Red Bullin Formula 1 -tähtikuski Max Verstappen on ottanut kantaa F1-fanien toimintaan tällä kaudella. Miehen mukaan on lajissa on nähtävissä sekä positiivisia että negatiivisiä suuntauksia.

Formula 1 -fanien käytös on puhuttanut lajipiireissä useaan otteeseen tällä kaudella, kun fanit ovat buuanneet eri osakilpailuissa kuljettajille ja ovat käyttäytyneet epäasiallisesti myös toisiaan kohtaan. Erilaiset protestit ovat tuoneet myös omat mausteensa kauteen.

Nyt Red Bullin hollantilaiskuski Max Verstappen on vedonnut F1-faneihin tilanteen parantamiseksi. Hän on itsekin ollut vastaanottavana osapuolena buuauksille Iso-Britannian GP:ssä ja todistanut niitä muuallakin ja toivookin, ettei jalkapallosta tuttu negatiivinen fanikulttuuri pesiytyisi Formuloihin.

– Ensinnäkin: jokaisessa maassa katsomossa olevat fanit määräävät tunnelman. Nämä ovat faneja, jotka havaitsemme tietoisesti, erittäin äänekkäästi. Uskon, että radan muilla osilla on aina terve sekoitus yksittäisten faniryhmien välillä.

– Periaatteessa mielestäni on sääli, että fanit todella reagoivat kuin jalkapallofanit, Verstappen toteaa.

Verstappen on pettynyt tämänkaltaiseen asenteeseen joidenkin fanien keskuudessa.

– He buuaavat aina vastustajalle. Hollannissa he buuaavat Lewis Hamiltonille, Englannissa minulle.

– Mielestäni se on sääli, koska käymme usein erittäin kovia, laadukkaita taisteluita. Vastustajaa on kunnioitettava.

Hollantilainen kertoo olevansa itsekin jalkapallofani, mutta muistuttaa aina kunnioittavansa vastustajaa riippumatta oman suosikkijoukkueensa menestyksestä. Hän toivoo samaa F1-faneilta.

– Olen Hollannin Eredivisiessä pelaavan PSV:n fani. Mutta kun katson mahtavaa jalkapallo-ottelua, nautin siitä riippumatta siitä, voittaako joukkueen tai häviää.

– Olisi hienoa, jos fanien käyttäytyminen lajissamme olisi samanlaista. Ja kaikesta kilpailusta huolimatta myös vastustajia kohdellaan kunnioituksella, Verstappen alleviivaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1