Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Miesten Korisliiga julkaisi otteluohjelmansa – Alkuun heti monta herkkupalaa

koripallo
AOP

Miesten Korisliiga julkaisi tämän kauden ottelukalenterinsa tiistaina. Sarjakausi alkaa syyskuussa ja loppuu toukokuussa.

Miesten Korisliiga saa varaslähdön perjantaina 30. syyskuuta, kun Helsinki Seagulls isännöi Korihaita Töölön Kisahallissa. Lauantaina 1. lokakuuta taas nähdään neljä ottelua: Kouvot-KTP-Basket, Kobrat-Kauhajoki, Tapiolan Honka-Lahti Basketball ja Salon Vilpas-BC Nokia.

Kataja Basket aloittaa ottelunsa Korisliigassa tiistaina 4. lokakuuta, jolloin joensuulaiset vierailevat Kotkassa. Tampereen Pyrintö taas aloittaa ottelunsa päivää myöhemmin, keskiviikkona 5. lokakuuta isännöimällä Pyynikin palloiluhallilla Kobria.

– Halusimme aloittaa kauden kahdella derbyllä, joten niin Pohjanmaalla kuin Kymenlaaksossa saadaan kauteen varsin terävä lähtö. Lisäksi otteluita on jaettu aiempaa suunnitelmallisemmin eri päiville ja viikonlopussa otteluiden alkamisaikaa on rytmitetty, jotta palvelemme mahdollisimman hyvin myös Ruudun katsojia, Suomen Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kommentoi.

Korisliigassa pelataan pelikaudella 2022-23 joukkueen kaksinkertainen runkosarja (22 ottelua), jonka jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat kaksinkertaiseen ylempään jatkosarjaan (kymmenen ottelua) ja sijat 7-12 kaksinkertaiseen alempaan jatkosarjaan (kymmenen ottelua). Runkosarjan pisteet seuraavat mukana jatkosarjoihin ja jatkosarjojen otteluohjelma perustuu runkosarjan sijoituksiin.

Kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin selviää ylemmän jatkosarjan kuusi joukkuetta sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

– Viime kaudella runkosarjan lopussa nähtiin todella hienoja hetkiä, kun ratkottiin paikkoja ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Jatkosarjoissa pelattiin isojen panosten pelejä ja etenkin alemmassa jatkosarjan päätöskierroksella nähtiin dramaattisia vaiheita, kun joukkueet taistelivat paikasta pudotuspeleihin ja sarjassa säilymisestä.

– Uskon, että myös alkavalla kaudella nähdään yhtä kutkuttavia sarjavaiheita molemmissa jatkosarjoissa, Westerholm jatkaa.

Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella.

Alemman jatkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu I divisioona A:han kaudeksi 2023-24.

Sarjaohjelmassa voidaan viedä nähdä muutoksia Korisliiga-joukkueiden kansainvälisten pelien myötä. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki osallistuu Mestareiden liigan karsintoihin, kun taas Kataja Basket osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin. Jos joukkueet etenevät lohkovaiheeseen asti, niin sarjaohjelmaa tullaan muokkaamaan sen mukaan.

Täyden otteluohjelman löytää täältä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo