Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Korisliigan Kataja hankki kaksi hyvin mielenkiintoista nuorta pelaajaa riveihinsä

Christian Keeling takamies Kataja
AOP

Syyskuun lopulla tapahtuviin europeli- ja miesten Korisliiga -startteihin tähtäävä joensuulainen Kataja Basket on tehnyt kaksi tulevan kauden kattavaa pelaajasopimusta. Joukkuetta täydentävät 24-vuotias amerikkalainen takamies Christian Keeling sekä nuorisomaajoukkueista tuttu 21-vuotias laituri Thomas Exaucia.

Yliopistouransa North Carolinan ja Charleston Southernin kampuksilla viettänyt 192-senttinen 24-vuotias takamies Christian Keeling on tähän mennessä pelannut kaksi ammattilaiskautta. Ensimmäisellään hänet nähtiin Brittien BBL-liigassa skotlantilaisen Glasgow Rocksin riveissä, toisellaan Georgian Superligassa BC Rustavi -joukkueessa.

Jälki oli molemmissa tasaisen varmaa. BBL:n 17 ottelussa tilastokeskiarvonsa olivat 17,2 pistettä, 5,1 levypalloa ja 2,8 syöttöä. Georgiassa 23 ottelussa vastaavat lukemat kirjattiin 16,2 pistettä, 5,8 levypalloa ja 3,5 syöttöä.

– Tarvitsimme pelipaikat 1 ja 2 hallitsevan kaverin kantamaan pelitekovastuuta Tuomas Hirvosen kanssa. Christian teki vaikutuksen aivan ensihetkistä lähtien, Katajan päävalmentaja Petri Virtanen taustoittaa.

– Christian on hyvä heittäjä ja ylipäänsä kova korintekijä, joka koki korona-kevään 2020 negatiiviset vaikutukset ammattilaisuransa alkuvaiheessa, kun sekä kesä- että G-liiga-kuvionsa eivät toteutuneet toivotulla tavalla. Lopulta hän teki nopean päätöksen ja siirtyi Britteihin. Sieltä on sitten raivattu tietä ylöspäin ja ilman muuta toivomme, että kehityksensä jatkuu ensi kaudella edelleen.

Myös nuori Susijengi-kandidaatti mukaan

Kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti Thomas Exaucia aloittaa syksyllä ensimmäisen ammattilaiskautensa. Samalla se on laiturille debyyttikausi Korisliigassa. Aiemmin 196-senttinen Exaucia on pelannut neljä kautta 1 Divisioona A:ta helsinkiläisen HBA-Märskyn riveissä, jossa viimeisimmät tilastonsa kertovat lukemista 14,4 pistettä, 7,0 levypalloa, 1,9 syöttöä ja 1,6 riistoa.

Viime kauden hän vietti Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltion Troyssa sijaitsevassa Redemption Christian Academyssa pelaten New England Preparatory School Athletic Council -kattojärjestön sarjaa. Kauden päätteeksi laituria arvostettiin konferenssinsa kunniamaininnalla.

Exaucia on pelannut 76 juniorimaaottelua ja kuulunut muutamaan otteeseen Susijenginkin leirivahvuuteen. Kataja-käskyttäjä Virtanen tuntee hänet myös 18-vuotiaiden maajoukkueesta, jossa pelaajan ja valmentajan tiet ovat kohdanneet kahtena kesänä.

– Katajassa olimme kiinnostuneita Thomasista jo vuosi sitten, mutta tuolloin hän päätti lähteä Yhdysvaltoihin, Virtanen avaa.

– Prep school -kauden jälkeen keskustelimme kanssaan uudelleen, juttelimme myös Hanno Möttölän kanssa, ja kun näytti siltä, että Thomas olisi palaamassa ensi kaudeksi takaisin Suomeen, ajatuksemme kohtasivat.

Myös Exaucia saa runsaasti kehuja.

– Kyseessä on erittäin urheilullinen pelaaja, jolla on potentiaalia kehittyä kansainväliselle tasolle saakka. Hän ymmärtää sekä vahvuutensa että kehittämistä vaativat osa-alueet, joita lähdemme tulevalla kaudella yhdessä parantamaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo