Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

E-urheilu

Minecraftin kehittäjä kiertää NFT:t kaukaa: “Lohkoketjutekniikoita ei saa integroida asiakas- ja palvelinsovelluksiimme”

Minecraft hiekkalaatikkopeli Mojang Studios
AOP

NFT:t eli ei-vaihdettavat rahakkeet ovat olleet jo hyvän aikaa ilmiö e-urheilussa. Ihmisten kanta niihin vaihtelee suuresti ja moni pelikehittäjä on niiden suhteen myös kielteinen. Nyt siihen rintamaan liittyy Minecraftista tunnettu Mojang Studios.

Ruotsalainen pelikehittäjä Mojang Studios kertoi keskiviikkona Engadget-median haastattelussa, ettei se aio sotkea Minecraft-hittipeliään ei-vaihdettavilla rahakkeilla eli NFT:illä.

– Varmistaaksemme, että Minecraft-pelaajilla on turvallinen ja kattava kokemus, lohkoketjutekniikoita ei saa integroida Minecraft-asiakas- ja palvelinsovelluksiimme, eikä niitä saa käyttää NFT:iden luomiseen, jotka liittyvät mihinkään pelin sisäiseen sisältöön, mukaan lukien maailmat, skinit, henkilökohteet tai muut modit, Mojang totesi lausunnossaan.

Minecraftilla on markkinapaikka, jossa ihmiset voivat myydä luomuksiaan muiden käyttöön. Mojang huomauttaa, että jotkut yritykset ovat hiljattain alkaneet tarjota NFT:itä, jotka on yhdistetty peliin. Ihmiset voivat ostaa joitain NFT:itä, jotka liittyvät Minecraft-skinpakkauksiin ja maailmatiedostoihin. Studio sanoi, että pelaajien olisi voinut ansaita Minecraft NFT:itä pelin sisällä tai muualla suoritetuista toiminnoista.

Mojang ei osallistu kyseiseen toimintaan. Vaikka Minecraft-palvelinten omistajat voivat veloittaa pääsystä, Mojangin sääntöjen mukaan kaikilla pitäisi olla pääsy samaan toimintoon ja sisältöön.

– Jokainen näistä NFT:iden ja muiden lohkoketjutekniikoiden käytöistä luo niukkuuteen ja syrjäytymiseen perustuvan digitaalisen omistuksen, mikä ei ole linjassa Minecraftin luovan osallisuuden ja yhdessä pelaamisen arvojen kanssa. NFT:t eivät kata koko yhteisöämme ja ne luovat skenaarion niistä, jotka omistava ja niistä, jotka eivät omista.

Mojang ilmaisi myös huolensa NFT-sopimusten spekulatiivisesta luonteesta ja huomautti, että osa niistä on myyty “keinotekoisesti tai vilpillisesti korotetuilla hinnoilla”.

– NFT:iden ympärillä oleva spekulatiivinen hinnoittelu- ja sijoitusmentaliteetti vie huomion pois pelaamisesta ja rohkaisee voiton tavoittelua, mikä on mielestämme ristiriidassa pelaajiemme pitkän aikavälin ilon ja menestyksen kanssa.

Mojang ei kuitenkaan täysin hylkää lohkoketjua. Studio kertoi jutussa, että se seuraa teknologian kehitystä selvittääkseen, mahdollistaako se turvallisemmat kokemukset tai muut käytännölliset ja kattavat sovellukset pelaamisessa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu