Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Venäläinen tennistähti Darja Kasatkina teki rohkean vedon – Haastaa kotimaansa nykylainsäädäntöä avoimesti

Darja Kasatkina tennis Venäjä
AOP

Sukupuolivähemmistöjen asema Venäjällä on tunnetusti heikko ja maa tiukentaa koko ajan lakejaan aihepiiriin liittyen. Nyt venäläinen huipputennispelaaja Darja Kasatkina on kuitenkin rohkaistunut tulemaan ulos kaapista.

Naisten WTA-maailmanrankingissa sijalla 12 oleva venäläinen tennisässä Darja Kasatkina paljasti aiemmin tällä viikolla olevansa lesbo. Hän kertoi asiasta bloggaaja Vitja Kravchenkon haastattelussa ja piti kaapissa olemista mahdottomana. Hän julkaisi myös kuvan Instagramissaan, jossa hän esiintyi tyttöystävänsä, taitoluistelija Natalja Zabijakon, kanssa.

25-vuotias tenniksenpelaaja arvosteli samalla rajusti asenteita homoseksuaalisuutta kohtaan ja LGBTQ+-oikeuksien rajoituksia Venäjällä.

– Niin monet aiheet ovat tabuja Venäjällä. Tämä käsitys siitä, että joku haluaa olla homo tai tulla homoksi, on naurettava. Mielestäni tässä maailmassa ei ole mitään helpompaa kuin olla hetero.

– Vakavasti, jos on valinnanvaraa, kukaan ei valitsisi olla homo. Miksi tehdä elämästäsi vaikeampaa, etenkin Venäjällä? Mitä järkeä?, Kasatkina täräytti.

Kasatkina arvosteli myös Venäjän olemassa olevaa homopropagandalakia, joka hyväksyttiin vuonna 2013, ja jota on käytetty muun muassa pysäyttämään pride-kulkueita ja polkemaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Venäjän lainsäätäjät pyrkivät parhaillaan laajentamaan tätä lakia kieltämällä kokonaan LGBTQ+-suhteiden edistämisen positiivisessa tai neutraalissa valossa sekä aikuisille että alaikäisille ja LBGTQ+-sisällön näyttämisen elokuvateattereissa.

Kasatkina on surullinen Venäjän tilanteesta

Kasatkina totesi myös, että lesbona eläminen Venäjällä on todella vaikeaa ja hän pelkää, että ei voi koskaan pitää tyttöystäväänsä kädestä Venäjällä.

– Kaapissa oleminen on mahdotonta. Se on liian vaikeaa, se on turhaa. Eläminen rauhassa itsensä kanssa on ainoa asia, jolla on merkitystä ja vitut kaikista muista.

Kasatkina lisäsi, että hän uskaltautui tulemaan kaapista, kun venäläinen jalkapalloilija Nadežda Karpova paljasti olevansa lesbo viime kuussa.

– Nadia ei auttanut vain itseään tulemalla ulos ja saamalla tämän taakan pois rinnastaan, hän on auttanut myös muita, Kasatkina lisäsi.

– Uskon, että on tärkeää, että urheilun tai minkä tahansa muun alan vaikutusvaltaiset ihmiset todella puhuvat siitä. Se on tärkeää nuorille, joilla on vaikeuksia yhteiskunnan kanssa ja jotka tarvitsevat tukea.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut