Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

E-urheilujätti FaZe Clan listautui pörssiin – Alku ei ollut lupauksia herättävä

FaZe Clan e-urheiluseura USA
AOP

Yhdysvaltalainen FaZe Clan -e-urheilujoukkue listautui pörssiin perjantaina. Nasdaq-pörssitiedotteessaan se mainosti itseään luojatalouden yrityksenä.

Esports- ja lifestyle-brändi FaZe Clan julkaisi listautuvansa pörssiin Nasdaqissa mainostaen itseään luojatalouden yrityksenä, jonka alkuperäinen arvo on 725 miljoonaa dollaria. Tämä aiheutti FaZen osakkeiden välittömän myynnin ja 25 % arvon laskun ensimmäisenä päivänä.

FaZe Holdings aloitti kaupankäynnin SPAC-fuusion ansiosta, joka on uusi ja hieman kiistanalainen väline rahoitusmarkkinoilla. SPAC on erikoisyritys, joka on olemassa vain ostaakseen olemassa olevan yksityisen yrityksen ja levittääkseen sen julkisille markkinoille, mutta monet tätä reittiä noudattaneet yritykset ovat päätyneet erittäin huonoon tulokseen. Myös yhdysvaltalaisviranomaiset tutkivat SPAC-ratkaisuja.

FaZe on iso tekijä e-urheilupiireissä. Joukkue perustettiin vuonna 2010, ja se koostuu nyt yli 100 työntekijästä, enimmäkseen e-urheilun ammattilaisista ja sisällöntuottajista, sekä julkkiksia, kuten Lil Yachty ja Snoop Dogg, jotka istuvat hallituksessa.

FaZen toimitusjohtaja Lee Trink kertoi ymmärtävänsä osakemarkkinoiden epäluuloisuuden.

– Ymmärrän, miksi muita yrityksiä on kritisoitu SPAC-välineen kautta julkistamisesta. Mutta meille se todella sopii. Uskomme olevamme ensimmäinen Z-sukupolven natiivibrändi, joka tulee julkisuuteen; olemme varmasti ensimmäinen luojapohjainen brändi, joka tulee julkisuuteen.

FaZe oli ilmoittanut SPAC-fuusion suunnitelmista viime vuonna, jolloin se vaati miljardin dollarin arvoa. Sittemmin julkistaminen on viivästynyt, ja siihen osallistuvan SPAC:n, B. Riley Principal Commercial Capitalin, oli annettava 20 miljoonan dollarin siltalaina FaZelle.

Tämä johtuu siitä, että FaZe ei tienaa vielä rahaa: sen liiketoiminta on suurelta osin vakuuttaa ihmiset siitä, että se tienaa. Julkista listausta koskevissa hakemuksissa se raportoi 50 miljoonan dollarin tuottoja vuonna 2021 ja ennusti 90 miljoonaa dollaria vuodelle 2022. Mutta tuotot eivät ole tuloja, ja vuonna 2021 se teki 19 miljoonan dollarin tappion.

– Gen-Z ei koske vanhempiesi brändejä. Gen-Z haluaa yhteyksiä ja läheisyyttä. Olemme kääntäjiä ja tiedämme kuinka tavoittaa tämä yleisö, Trink vakuuttaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta E-urheilu