Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Ferrarit suosikkina Ranskan GP:n aika-ajoon? – “Näyttää vahvalta”

Ferrarin Carlos Sainz jr. Ranskan GP;ssä
AOP

Moottoriurheilun kuninkuusluokassa formula ykkösissä ajetaan tänä viikonloppuna kauden 12. kilpailu. Tällä kertaa F1 karavaani on rantautunut Ranskaan, jossa ajetaan Circuit Paul Ricard, Le Castelletin radalla. Ranskan viikonloppuun MM-sarjan kärjestä lähtee hallitseva maailmanmestari Max Verstappen 38 pisteen erolla Charles Leclerciin.

Ranskan GP on F1 -kauden 12. osakilpailu. Perjantaina ajettiin viikonlopun kaksi ensimmäistä harjoitusta ja kovinta vauhtia piti tuttuun tyyliin Ferrari.

Perjantain toisissa harjoituksissa Carlos Sainz jr. piti kovinta kyytiä ajamalla kierrosajan 1.32,527. Espanjalainen kiersi radan toisissa harjoituksissa yhteensä 22 kertaa ja koko perjantain aikana 43 kertaa. Sainzin tallikaveri, Monacon Charles Leclerc piti toiseksi kovinta kyytiä. Päivän ensimmäiset harjoitukset voittanut Leclerc ajoi yhteensä 45 kertaa radan ympäri ja jäi reilun kymmenyksen tallikaverinsa vauhdista.

Red Bull Racingin MM-sarjaa johtava Max Verstappen oli avauspäivänä yli puoli sekuntia Ferrarin takana. Verstappen ei onnistunut alittamaan 1.33 kierrosaikaa. Hollantilaisen tallikaveri Meksikon Sergio Perez jäi toisissa harjoituksissa yli 1,5 sekuntia kärjestä, mutta paransi päivän ensimmäisistä harjoituksista yli sekunnin.

Formula ykkösten nettisivujen toimittaja Lawrence Barretto nosti viikonlopun ensimmäisistä harjoituksista hienoja huomioita.

– Paperilla katsottuna Ferrari näytti todella vahvalta. Italialaiset olivat yli puoli sekuntia nopeampi kuin Red Bullit ja Sainz onnistui ajamaan nopeimman kierroksen kuudennella yrityksellään pehmeällä renkaalla.

Harjoituksissa Mercedes GP nousi jälleen lähemmäksi kärkeä. Eroa toisissa harjoituksissa neljänneksi sijoittuneella George Russellilla oli kärkeen kuitenki yli seitsemän kymmenystä, joten voittotaistelusta tai paalupaikasta hopeanuolten on turha haaveilla. Lewis Hamilton oli tallikaveriaan yli kaksi kymmenystä hitaampi.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi perjantain toisissa harjoituksissa 27 kierrosta ja jäi 1,7 sekunnin päähän kärjestä. Suomalaisella on silti hyvä mahdollisuus selvittää tiensä aika-ajoissa kolmanteen osioon.

Lauantaina aika-ajot käynnistyvät viideltä. Lauantain harjoitukset käynnistyy kahdelta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1