Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Kansainvälinen yleisurheiluliitto ottaa ilmastonmuutoksen tosissaan – Kantaa huolta kisatapahtumien turvallisuudesta

Sebastian Coe puheenjohtaja Maailman yleisurheiluliitto WA
AOP

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA ja sen puheenjohtaja Sebastian Coe ovat kertoneen yleisurheilun Eugenen MM-kisojen yhteydessä lajin edessä olevista tulevaisuudenhaasteista.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe totesi haastattelussa, että yleisurheilun arvokisoja saatetaan joutua jatkossa siirtämään viileämpiin maihin ilmastonmuutoksen tuoman keskilämpötilojen nousun vuoksi. Coe ilmaisi myös huolensa tapahtumien turvallisuudesta.

Yhdysvaltain Oregonin Eugenessa järjestettävissä yleisurheilun MM-kisoissa lämpötila nousi tällä viikolla 32 asteeseen. Samaan aikaan maastopalot ovat riehuneet ympäri Eurooppaa.

– Näen meidän olevan tilanteessa, jossa alamme tarkastella joitain kestävyystapahtumiamme. Ehkä kun tulemme joihinkin maantietapahtumiimme, kävelyihin ja maratoneihin, meidän on ehkä tarkasteltava, kuinka voimme erottaa ne MM-kisoista ja sijoittaa ne suotuisampaan ympäristöön.

– Emme ole ainoa urheilulaji, joka joutuu käsittelemään sitä. Jos MM-kisamme olisivat olleet Lontoossa, olisit kohdannut täsmälleen samat haasteet, Coe kertoi.

Oregonin osavaltion ylle kehittynyt lämpökupoli on aiheuttanut jo runsaasti kuolemia ja loukkaantumisia alueella. Keli on vaikuttanut myös jo urheilutapahtumiinkin. Keliolosuhteet ovat olleet kaikkialla maailmassa tänä vuonna muutenkin erittäin haasteelliset.

Coe muistuttaa ilmastonmuutoksen olemassaolosta

Coe kritisoi myös monien maiden asettamia tavoitteita vähentää kasvihuonekaasupäästönsä netto-nollaan vuoteen 2050 mennessä, mikä tarkoittaa, että ne poistavat ilmakehästä yhtä paljon ilmastoa muuttavia kaasuja kuin ne tuovat sisään.

– Ilmastonmuutos on kanssamme – se ei katoa. Edes jotkin hallitusten asettamat haastavammat tavoitteet eivät vaikuta asiaan.

– Meidän on tunnustettava, että meidän on ehkä tehtävä asioita omalla tavallamme suojellaksemme urheilijoita kuumuudelta, Coe jatkoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu