Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Kanadalaisjohdossa 10-ottelun päätöslajeihin! – Suuryllätys realismia?

Kanadan kymppiottelija Pierce Lepage
AOP

Yleisurheilun MM-kisojen päätöspäivänä ratkeaa miesten kymmenottelun maailmanmestaruus. Ennen iltakilpailuja ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa, kun kisan toiseksi kovin kanadalainen johtaa taistoa. Kymmenottelussa on jäljellä keihäänheitto ja 1500 metrin juoksu.

Eugenessa käytävissä yleisurheilun MM-kisoissa on äärimmäisen jännittävä tilanne miesten kymmenottelussa ennen kahta päätöslajia. Kanadan Pierce Lepage johtaa kisaa kahdeksan lajin jälkeen 7337 pisteen kanssa. Toisena on kotiyleisön suosikki Zachery Ziemek ja kolmantena Ranskan ME-mies Kevin Mayer.

Lepagen ero kakkosena tulevaan Ziemekiin on 81 pistettä ja Mayeriin 86 pistettä. Kanadalainen nousi kisan kärkeen toisen päivän toisen lajin eli kiekonheiton jälkeen. Lepage heitti komean tuloksen 53,26, kun taas ranskalainen Mayer jäi reiluun 49 metriin. Ziemek heitti kiekkoa vain 48,40 ja tämä toi reilut sata pistettä hyvää kanadalaiselle. Seiväshypyssä Lepage sai pidettyä Mayerin suhteellisen kaukana hypättyään tuloksen 500, kun Mayer hyppäsi 540.

Keihäänheitossa tilanne voi kääntyä kanadalaisen kannalta kohtalokkaasti, sillä miehen ennätys on vain 58,24. Mayer on heittänyt keihästä parhaimmillaan 73,09 ja yhdysvaltain Ziemek 60,92. Mayer on lisäksi merkittävästi Lepagea vahvempi 1500 metrin juoksussa, joten alle sadan pisteen johto saattaa kääntyä ranskalaiselle yllättävänkin helposti. Ziemekin 1500 metrin ennätys on kärkikolmikon heikoin.

Kisan mitalistit ovat suurella todennäköisyydellä selvillä, sillä neljäntenä oleva Puerto Ricon Ayden Owens-Delerme on Mayeriakin jo vajaat 200 pistettä perässä ja on äärimmäisen heikko sekä 1500 metrillä, että keihäässä. Grenadan Lindon Victor on vahva keihäässä, mutta ennätys 1500 metriltä on lähempänä viittä minuuttia, joka jää reilusti jopa Ziemekistä ja Lepagesta.

Mikäli Lepage haluaa maailmanmestaruutta juhlia, niin keihäässä ennätyksen on kohottava reilusti yli 60 metrin ja 1500 metrin juoksussa maiseman on vaihduttuva. Oletettavaa kuitenkin on se, että Mayer nappaa keihäässä kärkipaikan ja sitten riittää, että 1500 metrillä ranskalainen vain on ennen kanadalaista maalissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu