Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Ruotsissa raivostuttiin Sebastian Coen ehdotuksesta yleisurheilun MM-kisojen suhteen

35 kilometrin kävely
AOP

Kuten aiemmin kirjoitimme, Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe on ehdottanut, että osa yleisurheilun kestävyyslajeista, kävelyt ja maraton, kilpailtaisiin eri aikaan muun MM-ohjelman kanssa. Syynä tähän ovat liian kuumat kilpailuolosuhteet. Nyt Ruotsissa raivostuttiin Coen puheista.

Yleisurheilun Eugenen MM-kisoissa nähtiin miesten 35 kilometrin kävelyssä hurja kisa rankoissa olosuhteissa. Italian Massimo Stano nappasi lopulta kultaa, Japanin Masatora Kawano hopeaa ja Ruotsin Perseus Karlström pronssia.

Kisariemua laimensi myöhemmin Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtajan Sebastian Coen julkilausuma siitä, että kävely- ja maraton-kisat pitäisi järjestää erillään muista MM-kisoista ilmastonmuutoksen aiheuttamien kuumien olosuhteiden vuoksi. Tämä sai ruotsalaiset yleisurheiluihmiset pillastumaan.

Perseuksen valmentajaäiti Siv Karlström lyttäsi Coen ehdotuksen heti alkuunsa.

– Se on idioottimaista. Jos kilpailut sijoitetaan jonnekin muualle, se ei ole MM-kisat, se on jotain aivan muuta. Se olisi tuhoisaa urheilulle.

– Olemme taistelleet kovasti sopeutuaksemme helteeseen ja olemme tulleet siihen hyviä. Eikä koskaan kuule kenenkään sanovan, että on liian kylmä näihin kisoihin, mutta se voi olla viisi astetta, jos se päätetään syksyllä ja se on vähintään yhtä vaikeaa, koska silloin pitää kamppailla lämmittelemällä, Siv arvosteli

Valmentajan mukaan lajipiireissä puuhataan jo protesteja.

– Kaikki maratonjuoksijat protestoivat ja niin mekin. Me protestoimme sitä vastaan.

Ruotsin yleisurheiluliiton johtaja Kajsa Bergqvist oli samoilla linjoille.

– Se olisi kauheaa.

– Kaikki se arvovalta, joka menetettäisiin, jos se poistettaisiin MM-ohjelmasta. Silloin se ei ole enää oikea MM-kilpailu.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu