Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Formula 1

F1 uhoaa siirtyvänsä suunnitellusti hiilidioksidineutraaliksi alle vuosikymmenessä

Formula 1
AOP

Formula 1 -sarja tiedotti tiistaina kestävän kehityksen polttoaineohjelmansa edistymisestä. Sarjan mukaan se on hyvällä mallilla.

Maailmalla siirrytään yhä suuremmissa määrin vähäpäästöisiin ajoneuvoihin, eikä Formula 1 aio jäädä kehityksessä jälkeen. Osana F1:n suunnitelmia olla hiilidioksidineutraali vuoteen 2030 mennessä, laji tähtää olemaan edelläkävijä 100 %:sti kestävälle polttoaineelle, jota ei voida käyttää vain F1-autoissa kaudesta 2026 alkaen, vaan jota voidaan käyttää ratkaisevasti useimmissa maantieautoissa ympäri maailmaa.

F1:n tekninen johtaja Pat Symonds johtaa tiimiä, joka keskittyy tämän vallankumouksellisen polttoaineen luomiseen, ja on viettänyt kuukausia syvällisesti tutkimukseen luodakseen parhaan laadun kaudelle 2026.

– Se on ollut kiehtova haaste. Silloin, kun ensimmäisen kerran puhuin ihmisille tästä, kukaan ei tiennyt, mistä puhuin, ja rehellisesti sanottuna en ole varma, niin todella, joten olen tehnyt hirveän paljon tutkimusta siitä. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa, jolla on pari erittäin hyvää polttoaineasiantuntijaa, ja olemme saaneet paljon apua kumppaniltamme Saudi Arabian Oil Companyltä.

F1:ssä ajetaan jo tällä kaudella E10-polttoaineella. Se on 90 % polttoaineen ja 10 % uusiutuvan etanolin sekoitus.

– Nyt käyttämämme 10 % etanoli on täysin kestävää. On olemassa monia erilaisia ​​etanolejaa, joiden laatu vaihtelee, mutta tämä on aitoa vihreää etanolia – täysin kestävää.

Uusi polttoainetyyppi on huikea edistysaskel

Polttoaine, jota F1 ajetaan hieman yli kolmen vuoden kuluttua, on ainutlaatuinen ja laboratoriossa luotu.

– E-polttoaineet tarjoavat niin upean mahdollisuuden. Työskentelemme E-polttoaineella, jossa hiilikehä on täysin neutraali, joten polttoaineen tuottamiseen käytetty hiili on sama määrä kuin polttomoottorista vapautuva hiili. Se tarkoittaa, että moottorit eivät lisää mitään ilmakehän hiilidioksidiin, Ross Brawn, F1:n moottoriurheilun toimitusjohtaja kommentoi.

Myös kaikelle kansalle tarjottava etu on suuri.

– Suuri vetovoima on se, että kun löydämme tämän ratkaisun, voit käyttää sitä tieautossasi ilman, että moottoriin tarvitsee tehdä muutoksia. Meillä on planeetalla lähes kaksi miljardia polttomoottoria, ja minkä tahansa sähköratkaisun, minkä tahansa vetyratkaisun löydämmekin, autoja tulee silti olemaan kaksi miljardia. On osia maailmassa, joissa ne eivät muutu sähköautoiksi.

– Jos tankkaamme näihin autoihin polttoainetta, jolla on paljon vähemmän ympäristövaikutuksia, se on myönteinen muutos ja lähetämme vahvan viestin, että se on toteuttamiskelpoinen tapa edetä. Kaikki F1:ssä työskentelevät öljy-yhtiöt ovat kaikki sitoutuneet siihen. Se on fantastinen saavutus ja fantastinen viesti maailmalle, että on olemassa myös muita ratkaisuja.

Siirtyminen 10 % uusiutuvasta polttoaineesta vuonna 2022 100 %:iin muutamassa vuodessa on kunnianhimoista, koska se edellyttää tuotteen tuotannon nopeaa lisäämistä.

– Olemme työskennelleet ARAMCOn kanssa ja olemme nyt testanneet 39 korvaavaa polttoaineseosta. Tämä on auttanut meitä ymmärtämään erityyppisten seosten vaikutuksia, joita voit käyttää kestävässä polttoaineessa. Olemme testanneet niitä yksisylinterisessä F1-voimayksikössä, joten se on edustava testi – ja uskon, että se on auttanut nopeuttamaan edistymistämme.

– ARAMCO tulee valmistamaan polttoainetta kahdesta tehtaasta, joista toinen sijaitsee Saudi-Arabiassa ja toinen Espanjassa. Monet ihmiset haluavat tuotteen heiltä, ​​mutta he, kuten myös monet muut F1:ssä mukana olevat energiantoimittajat, pystyvät enemmän kuin tuottamaan mitä tarvitsemme.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1