Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Formula 1

Yksi modernin formula-ajan suuruuksista jättää radat: “Päätös jäädä eläkkeelle on ollut minulle vaikea tehdä”

Sebastian Vettel Formula 1 -kuljettaja Aston Martin
AOP

Yksi nykyajan suurimmista Formula 1 -tähdistä, nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel, ilmoitti torstaina lopettavansa uransa kuluvan kauden jälkeen.

Jo 15 vuotta Formula 1 -ratoja dominoinut ja neljä maailmanmestaruutta samalla kahminut saksalainen Sebastian Vettel on ilmoittanut lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen. Vettel on tällä hetkellä kuljettajien MM-pisteissä sijalla 14 218 pistettä pörssikärki Max Verstappenia jäljessä.

35-vuotias Vettel debytoi BMW Sauberilla Yhdysvaltain GP:ssä 2007 ajettuaan kaudet 2006-2007 testikuljettajana. Miehestä tuli samalla nuorin MM-pisteitä kerännyt kuski. Matka jatkui seuraavana kautena Toro Rossolle kahdeksi kaudeksi, jossa mies nappasi ensimmäisen GP-voittonsa.

Varsinaiset menestyksen portit aukesivat Red Bullilla kausina 2009-2014, kun mies nappasi neljä maailmanmestaruutta. Sittemmin matka jatkui Ferrarille kausiksi 2015-2020. Menestystä kertyi edelleen, mutta Ferrari-uran loppua kohden miehen käyrä kääntyi laskuun ja mies ei ollut enää terävimmässä kärjessä.

Kaudeksi 2021 Vettel siirtyi Aston Martinille, jossa mies on ajanut kohtuullisia tuloksia keskitason autolla ja jonne hän myös lopettaa uransa.

Vettel jättää F1:n haikein mielin

Vettel kommentoi julkaisussaan olevansa onnellinen F1-ajoistaan.

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä monien fantastisten ihmisten kanssa F1:ssä viimeisten 15 vuoden aikana – niitä on aivan liian monta mainittavaksi ja kiitettäväksi.

– Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut Aston Martinin kuljettaja – ja vaikka tuloksemme eivät ole olleet niin hyviä kuin toivoimme, minulle on hyvin selvää, että kaikki on koottu yhteen, mitä joukkue tarvitsee kilpaillakseen korkeimmalla tasolla tulevina vuosina.

Aston Martinin väki saa Vetteliltä laajaa kiitosta.

– Olen todella nauttinut työskentelystä niin mahtavan ihmisjoukon kanssa. Kaikki – Lawrence Stroll, Lance Stroll, Martin Whitmarsh, Mike Krack, ylimmät johtajat, insinöörit, mekaanikot ja muu tiimi – ovat kunnianhimoisia, osaavia, asiantuntevia, sitoutuneita ja ystävällisiä. Toivon heille kaikille hyvää.

– Toivon, että viime vuonna tekemäni ja tänä vuonna tekemäni työ auttaa jatkossa voittavan tallin kehittämisessä, ja aion työskennellä niin lujasti kuin pystyn tämän vuoden loppuun asti tätä tavoitetta silmällä pitäen, antaen kuten aina parhaani viimeisen kymmenen kilpailun aikana.

Eläköityminen ei ole Vettelillekään helppoa.

– Päätös jäädä eläkkeelle on ollut minulle vaikea tehdä, ja olen viettänyt paljon aikaa sen pohtimiseen; vuoden lopussa haluan ottaa enemmän aikaa miettimiseen, mihin keskityn seuraavaksi. Minulle on hyvin selvää, että isänä haluan viettää enemmän aikaa perheeni kanssa.

– Mutta tänään ei ole tarkoitus sanoa hyvästit. Pikemminkin kyse on kiitoksen sanomisesta – kaikille – ei vähiten faneille, joiden intohimoista tukea ilman F1 ei voisi olla olemassa.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1