Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Johnny Famechon on poissa: “Hän oli kuin Floyd Mayweather”

Johnny Famechon
AOP

Australialainen nyrkkeilylegenda Johnny Famechon on kuollut 77-vuotiaana. Mies ehti nousta lyhyen uransa aikana höyhensarjan maailmanmestariksi.

Johnny Famechon on kuollut 77-vuoden iässä. Famechonia pidettiin yhtenä Australian historian suurimmista nyrkkeilijöistä. Mies nousi WBC:n höyhensarjan mestariksi vuonna 1969 voitettuaan kuubalaisen Jose Legran pistein Royal Albert Hallissa Lontoossa.

Famechonin kuuluisiimpiin otteluihin kuuluu kaksi tittelinpuolustusta japanilaislegenda Fighting Haradaa vastaan. Kaiken kaikkiaan Famechon voitti 67 ammattilaisottelustaan 56, joista 20 tyrmäyksellä.

Hän jäi eläkkeelle vain 25-vuotiaana luovuttuaan tittelistään meksikolaiselle Vicente Saldivarille vuonna 1970.

– Olen hyvin pahoillani kuullessani australialaisen nyrkkeilyikonin Johnny Famechonin poismenosta. Levätköön hän ikuisessa rauhassa, WBC:n puheenjohtaja Mauricio Sulaiman totesi.

Jean-Pierre Famechon syntyi Pariisissa ja muutti viisi vuotiaana perheensä mukana Australiaan. Hänet tunnettiin silkkisistä puolustustaidoistaan, jotka toivat hänelle lempinimen “liikkeessä oleva runous”.

Toinen australialaisnyrkkeilijä Jeff Fenech kommentoi medialle Famechon poismenoa.

– Tietyille ihmisille järjestetään heidän kuollessaan valtiolliset hautajaiset, ja jos joku sellaisen ansaitsee, niin “Fammo”. Häntä oli kaunis katsella, hän oli niin taitava. Hän oli kuin Floyd Mayweather, yksi niistä tyypeistä, jotka löivät eikä koskaan saanut osumaa.

Famechon sai aivohalvauksen ja aivovamman vuonna 1991, kun hän jäi auton alle Sydneyssä, mutta kuntoutui lähes täysin. Hänet valittiin World Boxing Hall of Fameen vuonna 1997.

Lähde: Yahoo! Sports

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit