Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Koripallolegenda Kobe Bryantin kuoleman käsittely sai jälleen irvokkaita käänteitä – Nyt tapellaan valokuvista

Kobe Bryantin kuolema
AOP

Koripallolegenda Kobe Bryant menehtyi vuonna 2020 helikopterionnettomuudessa ja miehen leski Vanessa Bryant on siitä lähtien käynyt oikeutta miehensä puolesta. Nyt turmapaikalta otetut kuvat ovat jälleen nousseet ikävästi esiin oikeudessa.

Koripallolegenda Kobe Bryantin lesken Vanessa Bryantin asianajaja Luis Li kertoi valamiehistöille avauspuheenvuorossaan Yhdysvaltain käräjäoikeudessa piirikunnan vastaisessa yksityisyydensuojaoikeudenkäynnissä, että poliisin ja palokapteenin onnettomuuspaikalla ottamat kuvat Koben helikopterionnettomuuspaikalla olivat juoruiluun tarkoitettuja, eikä niillä ollut virallista käyttötarkoitusta.

– Videopelejä pelaavat poliisit jakoivat niitä. Ne jaettiin toistuvasti ihmisille, joilla ei ollut mitään syytä ottaa niitä vastaan, Li tylytti puheenvuorossaan.

Piirikunnan asianajaja puolusti kuvien ottamista välttämättömänä työkaluna ensiapuhenkilöille, jotka haluavat jakaa tietoja, kun he uskoivat voivansa silti pelastaa ihmishenkiä kaoottisessa, vaarallisessa ja vaikeasti tavoitettavissa olevassa onnettomuuspaikassa Calabasasin kukkuloilla Yhdysvaltain Kalifornian Los Angelesin länsipuolella.

– Onnettomuuspaikan valokuvaus on välttämätöntä, piirikunnan lakimies J. Mira Hashmal sanoi.

Li kertoi valamiehistöille, että kuukausi onnettomuuden jälkeen kuuleminen valokuvien leviämisestä ei piirikunnalta vaan Los Angeles Timesilta lisäsi Vanessan kärsimystä.

– 26. tammikuuta 2020 oli Vanessan elämän pahin päivä. Piirikunta pahensi tilannetta paljon. He kaatoivat suolaa avoimeen haavaan ja hieroivat sitä sisään, Li tylytti.

Li toisti oikeudessa turvavideota virkamiehenä olevasta seriffin apulaisesta juomassa baarissa ja näyttämässä valokuvia baarimikolle, joka pudistaa päätään tyrmistyneenä. Lakimies näytti myöhemmin kuvaa miehistä nauramassa yhdessä. Li kuvaili palomiehiä katsomassa puhelimen kuvia kaksi viikkoa myöhemmin palkintojuhlissa ja näytti tuomaristolle animoitua kaaviota, joka dokumentoi niiden leviämisen lähes 30 ihmiselle.

Li sanoi, että piirikunta ei suorittanut perusteellista tutkimusta varmistaakseen, että jokainen valokuvien kopio on otettu huomioon ja että koska pelättiin, että valokuvat jonakin päivänä ilmestyvät – ja hänen eloon jääneet lapsensa saattavat nähdä ne verkossa – Vanessa tulee kärsimään siitä, mitä he tekivät, ikuisesti.

Puolustus iski vastaan

Puolustuksen avauspuheenvuorossa Hashmal kertoi tuomarille, että kuvia ei ole ilmestynyt yli kahteen vuoteen, mikä osoitti, että šeriffin ja palokunnan johtajat tekivät työnsä.

– Ne eivät ole verkossa. Ne eivät ole mediassa. Kantajat eivät ole koskaan edes nähneet niitä. Se ei ole sattumaa. Se kertoo siitä, kuinka ahkeria he olivat, Hasmal puolusti.

Puolustuksen mukaaan šeriffi Alex Villanueva ja osaston virkamiehet toivat välittömästi kaikki asianosaiset ja määräsivät heidät poistamaan valokuvat sen sijaan, että he suorittaisivat pitkän virallisen tutkimuksen, joka voisi vahingoittaa perheitä entisestään.

– Hän valitsi sen, minkä hän piti ainoana vaihtoehtona: päättäväisen toiminnan. Hänestä tuntui, että joka sekunti oli tärkeä, Hasmal jatkoi.

Hashmal kertoi tuomaristolle, että syy siihen, miksi Li oli jopa saanut näytteille baarimikon videon, jonka hän ehdotti harhaanjohtavasti editoiduksi näyttämään miehet nauramassa yhdessä, johtui siitä, että šeriffin osasto oli saanut sen samana päivänä, kun he saivat valituksen toiselta baarimikolta, joka näki valokuvien jakamisen.

Hän sanoi, että sijainen kamppaili henkisesti onnettomuuspaikalla selviytymisen vaikeudesta ja että baarimikko oli pitkäaikainen ystävä, johon hän luotti.

– Hän otti puhelimensa esiin, eikä niin olisi pitänyt tapahtua. Hävityksenä, heikkouden hetkenä hän näytti ne kuvat, ja hän on katunut sitä joka päivä elämänsä.

Puolustusasianajaja kehotti valamiehiä katsomaan ohi kanteen nostaneiden surun ja keskittymään käsiteltävään asiaan.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä perheet ovat kärsineet. Se on sanoinkuvaamatonta. Mutta tässä tapauksessa ei ole kyse onnettomuudesta aiheutuneesta menetyksestä. Kyse on kuvista.

Chris Chester, jonka vaimo Sarah Chester ja tytär Payton Chester myös kuolivat onnettomuudessa, on toinen kantaja oikeudenkäynnissä, jossa vaaditaan määrittelemättömiä miljoonia. Piirikunta suostui jo maksamaan 2,5 miljoonaa dollaria samanlaisen tapauksen ratkaisemiseksi, jonka nosti kaksi perhettä, joiden sukulaiset kuolivat onnettomuudessa. Bryant ja Chester kieltäytyivät sovittelusta.

Kobe, hänen tyttärensä Gianna Bryant ja joukko muita vanhempia ja pelaajia oli matkalla tyttöjen koripalloturnaukseen, kun heidän tilaushelikopterinsa putosi sumussa. Onnettomuuden syyksi on kerrottu lentäjän virhearvio.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo