Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Miesten Korisliigan BC Nokia hankki kovaa jälkeä tehneen yhdysvaltalaistakamiehen

Nokian palloiluhalli Nokia
AOP

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi pelaajasopimusta, kun täysin uutena pelaajana Nokialle saapuu 26-vuotias yhdysvaltalainen Johnathan Stove. Viime kaudella tulikasteensa Korisliigassa tehnyt Elias Sauramo taas on solminut Näätien kanssa kahden vuoden sopimuksen, jossa on molempien osapuolien välinen optio yhdelle lisävuodelle.

193-senttinen Johnathan Stove aloitti kauden 2021-22 Albanian Superleaguen KB Vllazniassa, jossa hän tilastoi 22,0 pistettä, 10,4 levypalloa ja 5,8 syöttöä ottelua kohden. Jo marraskuussa hän siirtyi Israelin Ligat ha’Alin Hapoel Galil Elyoniin. Israelissa tehot olivat 20 ottelussa 5,2 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden. Hapoel Galil Elyon voitti Balkanin liigan mestaruuden.

– Hänellä on takanaan hieno tarina. Hän oli jo pois koripallosta, mutta sai ammattilaissopimuksen ja nousi Albanian sarjan parhaaksi pelaajaksi. Siitä hän eteni aina Israelin kovatasoiseen ykkössarjaan asti. Hän on meidän tyylinen pelaaja, joka pelaa suurella energialla, Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

Yliopistouransa Stove pelasi University of Louisiana at Lafayettessa, jossa hän tilastoi seniorikaudellaan 2017-18 10,1 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden.

Nokia on myös tehnyt 2+1-mallisen pelaajasopimuksen BC Nokian oman kasvatin Elias Sauramon kanssa. Lokakuun lopussa 18 vuotta täyttävä Sauramo teki debyyttinsä Korisliiga-tasolla viime vuonna, kun hän esiintyi BC Nokian edustusjoukkueessa seitsemän ottelun verran.

Sauramo pelasi viime kaudella miesten sarjoja myös Raholan Pyrkivän miesten I divisioona B:ssä, jossa hän tilastoi 7,3 pistettä, 5,8 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden.

– Oman kasvatin saaminen edustusjoukkueeseen on aina hieno asia. Elias sai jo muutaman mahdollisuuden viime kaudella ja hän suoriutui niistä hyvin. Jos hän haluaa työskennellä lujaa koripallon eteen, niin uskon, että hänellä on valoisa tulevaisuus, Gibson kommentoi.

– Viime kauden tulikasteen jälkeen lähden erittäin odottavilla fiiliksillä tulevaan kauteen. Tavoitteena kehittyä pelaajana sekä saada lisää pelillistä vastuuta, Sauramo kommentoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo