Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Nähdäänkö yleisurheilun EM-kisoissa yhdysvaltalainen mestari? – Miesten kuulassa se on mahdollista

Italian kuulantyöntäjä Nick Ponzio.
AOP

Saksan suurkaupungissa Munchenissä alkaa yleisurheilun EM-kilpailut maanantaina. Maanantaina on luvassa jo monia hienoja lajeja niin suomalaisittain kuin yleensäkin. Miesten kuulantyönnön karsinta ja loppukilpailu käydään heti avauspäivänä, kun karsinta on aamulla sekä finaali myöhään illalla. Kisassa saatetaan nähdä mielenkiintoinen tilanne, kun voittajaksi saattaa nousta yhdysvaltalainen urheilija.

Miesten kuulantyönnössä on ollut maailmanlaajuisesti kova taso viimeiset vuodet. Ryan Crouser, Joe Kovacs, Tomas Walsh ja Darlan Romani ovat pitäneet huolen, että mitalit eivät ole heikoilla tuloksilla tarjolla. MM-kisoissa Crouser voitti MM-kultaa hurjalla lähes 23 metrin kaarella. Kovacs oli toinen ja Yhdysvaltain Josh Awotunde kolmas Walshin jäätyä neljänneksi.

Yhdysvaltain kova kuulantyönnön taso on syy sille, miksi alkujaan Yhdysvaltoja edustanut Nick Ponzio siirtyi Italian väreihin. Ponziolla on italialaisia sukujuuria ja on täysin oikeutettu edustamaan maataan. Suurella todennäköisyydellä Ponzio ei olisi koskaan päässyt arvokisoihin mukaan mikäli hän ei olisi kansallisuuttaan vaihtanut.

Ponzio on EM-kisoissa miesten kuulassa yksi suurista voittajasuosikeista, kun maanmies Zane Weir on ulkona sormivamman takia. Ponzion suurimmat haasteet tulevat Keski-Euroopasta, kun Puolan Michal Haratyk ja Konrad Bukowiecki pystyvät pitkiin kaariin. Puolalaisiakin kovemmat haasteet tulevat Tshekistä ja Kroatiasta. Tshekin Tomas Stanek ei ollut mukana MM-kisoissa, mutta Kroatian Filip Mihaljevic teki kovaa jälkeä. Kummallakin urheilijalla on mahdollisuus jopa 22 metrin kaariin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu