Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Koripallon Susijengin heittohirmu Remu Raitanen pääsee koettamaan siipiään Etelä-Euroopassa

Remu Raitanen laitahyökkääjä KTP
AOP

Miesten koripallomaajoukkueeseen murtautunut laitahyökkääjä Remu Raitanen pääsee näyttämään kyntensä kovissa ympyröissä Espanjassa.

Keväällä 2022 Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetty 25-vuotias laitahyökkääjä Remu Raitanen on solminut ensimmäisen ulkomaiden ammattilaissopimuksensa. Raitasen uusi työnantaja on Espanjan LEB Oroon viime keväänä kohonnut Albacete Basket.

Albacete sijoittui kauden 2021-22 päätteeksi Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa runkosarjan ykköseksi ja eteni pudotuspelien kautta ensimmäistä kertaa seuran historiassa maan kakkosliigaan.

Tiedotteen mukaan Raitanen kiinnosti Albaceten valmennusjohtoa nimenomaan korintekijänä.

– Valmentajat ottivat yhteyttä ja kertoivat, että korintekijän rooli isoilla minuuteilla olisi tarjolla. Nähdäkseni oikea askel urallani tässä vaiheessa oli mennä Espanjaan, todistaa taas kerran osaavani pelata ja päästä toteuttamaan itseäni toivottavasti samalla tavalla kuin KTP:ssa, eli ottamalla taas askeleen ylöspäin, Raitanen taustoittaa.

Yksivuotisen sopimuksen syntymisen myötä Raitanen käyttää ulkomaanoptionsa ja lähtee miesten Korisliigan KTP-Basketista. Raitanen kiitteleekin KTP-Basketia vuolaasti viime kaudesta ja sen tarjoamasta kehitysharppauksesta.

– Kun vuosi sitten menin Kotkaan, päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi, että iso rooli on luvassa ja siihen pääsin. Läpi kauden minun oli todella hyvä olla Kotkassa ja nähdäkseni KTP:ssa pelaaminen oli minulle pelaajana samanlainen loikka kuin mihin nyt tähtään Espanjassa. Kahden Korisliigassa viettämäni ammattilaiskauden jälkeen saan taas ison mahdollisuuden pelata itseni seuraavalle tasolle.

Raitanen oli Albaceten viimeinen pelaajahankinta kaudelle 2022-23.

– Joukkueessa on periaatteessa kymmenen pelaajaa, joista neljä ulkomaalaisvahvistusta ja niistä neljästä kaksi yhdysvaltalaisia. Olen pitänyt videopuheluita joukkueen valmentajien kanssa ja odotan innolla mahdollisuutta täyttää se rooli, mihin minut on rekrytoitu. Tämä on taas iso mahdollisuus urallani.

Raitanen on edustanut Korisliigassa KTP:n lisäksi Kobria. Lisäksi mies on pelannut divisioonissa HBA:n riveissä. Susijengissä Raitanen debytoi kesän 2020 Viro-maaotteluissa. Hänen 15 pisteen debyyttiottelunsa kuuluu miesten maaotteluhistorian kaikkien aikojen suurimpiin pistesaldoihin. Tähän mennessä Raitanen on pelannut Susijengissä 15 ottelua 6,5 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo