Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Keihäänheittäjä Anderson Peters puolustautuu välikohtauksensa jäljiltä: “Tämä tapaus on ollut minulle erittäin tuskallinen”

Anderson Peters keihäänheitto Grenada
AOP

Kuten kirjoitimme sekä viikko että kaksi viikkoa sitten, keihäänheiton maailmanmestari Anderson Peters oli hengenvaarallisessa välikohtauksessa kotimaassaan Grenadassa. Mies ei ensin kommentoinut tapahtunutta, mutta tuli sittemmin julkisuuteen puolustautumaan väitteiltä.

Keihäänheittäjä Anderson Peters joutui väkivaltaiseen välikohtaukseen Harbour Master -jahdilla aiemmin elokuussa sen ollessa satamassa Grenadan Carenagessa. Alunperin aluksen miehistö syytti Andersonia koko episodista, mutta nyt keihäänheittäjä on kertonut oman versionsa tapahtumista.

Andersonin mukaan hän osallistui Recovery-risteilylle yhdessä grenadalaisen kriketinpelaajan ja Boyzie-nimisen muusikon kanssa. Aluksella oli myös keihäänheittäjän veli Kiddon Peters.

Anderson sanoi nauttineensa suuresti risteilystä ja saaneensa runsaasti huomiota kanssamatkustajilta viimeaikaisista saavutuksistaan. Vaikka laiva pääsi lähtemään tunnin myöhässä, kaikki meni merellä hyvin.

Ongelmat alkoivat, kun Harbour Master saapui satamaan ja miehistö alkoi paimentaa matkustajia takaisin maihin, jotta seuraavan risteilyn osallistujat voivat nousta kyytiin.

– Risteilyn päätyttyä aloin välittömästi poistua veneestä sijainnistani yläkannella tai kolmannella kannella. Matkalla alas tapasin veljeni Kiddonin toisella kannella. Tiesin, että veljeni oli risteilyllä, mutta emme menneet yhdessä.

– Olin tietoinen siitä, että oli tulossa toinen risteily. Veljeni ehdotti palaamista sille. Hän sanoi aikovansa mennä kotiin vaihtamaan vaatteet ja palaamaan takaisin. Katsoin puhelimeni kellonajan. Kello oli 7.35. Sanoin veljelleni, että ei ole mahdollista mennä kotiin ja palata kello 20. Keskustelun alussa veljeni kanssa olimme pysähtyneet hetkeksi, mutta jatkoimme kävelemistä samalla kun puhuimme poistuessamme veneestä.

Tilanne eteni todella vaaralliseksi

Tässä kohtaa Anderson kertoo miehistön jäsenen Abiola Benjaminin alkaneen käyttäytyä epäasiallisesti.

– Kun jatkoimme poistumista veneestä, miehistön jäsen, jonka tiedän nyt olevan Benjamin, lähestyi minua veneen vasemmalta puolelta maanpinnan tasolla, jossa uloskäynti sijaitsee. Hän yritti saada meidät pois veneestä. Kun Benjamin lähestyi minua, veljeni ja minä kävelimme ja puhuimme. Benjamin sanoi meille: “Teidän täytyy lähteä veneestä, seuraava risteily on tulossa”.

– Kun hän sanoi seisovansa vasemmalla puolellani, käännyin hänen puoleensa ja sanoin rauhallisesti Benjaminille, että olemme itse asiassa poistumassa veneestä. Benjamin tuli aggressiiviseksi vastaukseni jälkeen. Hän sanoi: “Sinä et vittu kuule. Poistu vitun veneestä!”

Benjamin jatkoi kuitenkin riehumistaan.

– Sanoin Benjaminille, että hänen ei tarvinnut jatkaa niin; että olemme lähdössä veneestä ja että veneessä oli vielä noin 50 muuta ihmistä. Siihen mennessä olimme alle viiden metrin päässä veneen uloskäynnistä. Sanoin Benjaminille, että olisimme jo pois veneestä, jos hän ei ota toimisi näin.

– Benjamin raivosi ja kirosi villisti. Hän sanoi muun muassa: “Jäkä jäkä, sinä et vittu kuuntele minua”. Vastasin sanomalla “Pomo, vittu kuuntelen sinua; olen lähdössä”.

Anderson kertoi tässä kohtaa yrittäneensä poistua veneestä veljensä kanssa, mutta sitten miehistö hyökkäsi hänen kimppuunsa.

– Veljeni, joka jatkoi muutaman askeleen edellä, kun Benjamin ja minä olimme kontaktissa, astui taaksepäin ja laittoi vasemman kätensä oikean olkapääni ympärille ja sanoi minulle “Poika mennään”. Kun käännyimme lähteäksemme veneestä, Benjamin hyökkäsi kimppuuni.

– Hän löi minua pääni taakse ja minä kompastuin eteenpäin. Käännyin ympäri ja näin hänen lähestyvän minua, joten työnsin häntä ja käännyin sitten nopeasti poistuakseni veneestä. Siinä vaiheessa useat miehistön jäsenet, jotka joutuivat myöhemmin syytteeseen ja myönsivät syyllisyytensä, kävivät kimppuuni.

Anderson kertoi yrittäneensä taistella vastaan veljensä kanssa, mutta he olivat toivottoman alakynnessä.

– Yritin työntää heitä pois. Mutta se oli noin viisi tai kuusi heistä minua vastaan. Kuten myöhemmin sain tietää, he olivat jo iskeneet veljeni maihin. He satoivat iskuja päälleni. Sain potkuja ja lyöntejä kasvoihini, rintaan, selkään, vatsaan ja muihin kehoni osiin. Yritin nousta seisomaan, mutta joku työnsi minut takaisin alas. Ja he jatkoivat hakkaamista, kun olin maassa. Pidin kiinni veneen köydestä ja yritin seistä.

Lopulta kaikista hurjin tapahtui, Anderson heitettiin laidan yli mereen.

– Olin melkein jaloillani, ja yksi miehistä, joka myönsi syyllisyytensä, työnsi minut yli laidan. Kaaduin taaksepäin vedessä ja upposin. Onneksi osaan uida. Pystyin keräämään itseni ja uin siihen pisteeseen, jossa vesi yhtyy jalkakäytävään, ja grenadalainen ystävä auttoi minut pois vedestä.

Anderson ei ymmärrä syytöksiä

Anderson kertoo lausunnossaan järkyttyneensä tapahtuneesta ja sen jälkimainingeista.

– Koko tapaus tuli minulle šokkina. Ottaen huomioon kokemani pahoinpitelyn ja nöyryytyksen, on todella tuskallista kuulla, että lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa sanotaan ja toistetaan, että aloin tapella. Ei ole totta, että hyökkäsin kenenkään kimppuun. Minun kimppuuni hyökättiin yllä kuvatulla tavalla. Ei ole totta, että sylkäisin ketään tai ketään kohti. Ei ole totta, että olisin heittänyt vettä kenenkään päälle.

– Ainoa kerta, kun käytin sanaa, jota voidaan kuvata kiroukseksi, on silloin, kun, kuten edellä sanoin, vastasin Benjaminille, joka käski minua aggressiivisesti ja väkivaltaisesti nousemaan pois vitun veneestä, kertomalla hänelle, että minä teen juuri niin. Ei ole totta, että veljeni hyökkäsi ketään vastaan.

Andersonin väitettiin myös olleen ympäripäissään ja loukanneen veneen miehistöä.

– Ei ole totta, että olisin ollut humalassa. Risteilyn neljän tunnin aikana join kaksi juomaa Johnny Walkeria pienessä muovilasissa appelsiinimehuun sekoitettuna.

– Ei ole totta, että loukkasin kenenkään kansallisuutta. Pidän itseäni karibialaisena miehenä. Minulla on monia trinidadjatobagolaisia ​​ystäviä urheiluyhteisössä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien Jereem Richards ja keihäänheittäjätoverini Keshorn Walcott, joka on ollut minulle inspiraationa. En millään tavalla pidä sitä, mitä minulle tapahtui, grenadilaistrinidadjatobagolaisena asiana.

Anderson yritti ensin viitata kintaalla vastapuolen väitteille, mutta ei voinut enää hillitä itseään.

– Tämä tapaus on ollut minulle erittäin tuskallinen. Väärät väitteet saavat tämän kuulostamaan siltä, että olen jotenkin vastuussa tapahtuneesta, joka on erittäin tuskallista kuunnella. Olen joutunut kohtaamaan sen tosiasian, että elämäni olisi voinut tukahtua silmänräpäyksessä. En ole pystynyt katsomaan videota, jossa minua hakataan.

– En ole päässyt harjoittelemaan tapauksen jälkeen vammojeni vuoksi. Olen joutunut luopumaan kauden 2022 loppuosasta, ja edelleen on ilmassa, vaikuttavatko kärsimäni vammat nilkkaani ja kylkiluihini haitallisesti uraani pitkällä aikavälillä, Anderson kertoo.

Anderson on myös tietoinen siitä, että on vastuussa omista sanomisistaan.

–  Olen päättänyt antaa tämän lausunnon valaehtoisena vakuutuksena korostaakseni sitä tosiasiaa, että puhun totta. Asianajajani ovat neuvoneet minua valheellisen väittämisen seurauksista, ja siksi teen tämän lausunnon tietäen täysin lain määräykset, keihäänheittäjä päättää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu