Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Muut

IL: ExtremeRun-juoksutapahtuma kohun keskellä: “Kyllä me jatkossa otetaan asia vakavasti”

juoksu
AOP

Juoksutapahtuma ExtremeRun joutui kohun keskelle lauantaina, kun kahden osallistujan juoksuasut katsottiin rasistisiksi. Tapahtuman järjestäjät puolestaan puolustavat tapahtunutta.

Iltalehti kertoi lauantaina ExtremeRun-juoksutapahtumassa Joensuussa kuohuttaneesta kisaajakaksikosta, joka oli pukeutunut saamelaispukuihin. Kaksikko nähtiin myös tapahtuman sosiaalisen median tilillä videolla, jolla he puhuivat vahvasti murtaen.

– Missä saapi ilmottautua, mie ilmotan et me nyt olemme tässä, aika lailla tässä näin, juurikin näin, kaksikko tokaisi.

Video sai todella kriittistä palautetta sosiaalisessa mediassa. Sen katsottiin pilkkaavan saamelaisia.

– Mitä. Ihmettä. Täällä. Tapahtuu? Nyt on rimanalitus näiltä kahdelta henkilöltä, mutta käsittämätön ajatus myös ExtremeRunilta, joka koki, että tällaista on hyvä julkaista?, radiojuontaja Laura Haimila kommentoi.

– Miksi tällaista pitää julkaista? Suosittelen poistamaan julkaisun, pahoittelemaan, reflektoimaan ja menemään eteenpäin. Kivaa tapahtumaa sinne!, sosiaalisen median vaikuttaja Joonas Pesonen kauhisteli.

Monet muut kommentit olivat samoilla linjoilla ja tapahtumajärjestäjä poistikin videon Iltalehden otettua yhteyttä järjestäjätahoon. Iltalehti haastatteli myös tapahtuman pääjärjestäjät Jaajo Linnonmaan, joka totesi vain, ettei ylläpidä tapahtuman sosiaalista mediaa, ja Mika Hirvisen.

– Meillä on tällainen hupijuoksutapahtuma, ihmiset pukeutuu niin kuin pukeutuu, eikä me voida ketään kieltää. Meidän mielestä se ei ollut mitenkään pilkkaava tai rasistinen. Poistettiin se heti kun huomattiin, että se on jonkun mielen pahoittanut.

Hirvinen totesi myös, että samainen kaksikko on osallistunut aiempiinkin ExtremeRun-tapahtumiin samoissa asuissa ilman kohuja.

– Ei tiedetty, että yhtäkkiä tänä päivänä se olisi enemmän pilkkaavaa kuin viisi vuotta sitten.

– He ovat todella pidettyjä persoonia siellä muiden kilpailijoiden keskuudessa, Hirvinen kommentoi käänteitä.

Hirvinen toteaa samaan hengenvetoon, ettei ymmärrä kohua.

– Jos sanoisin jotain muuta, valehtelisin. En ala ruotimaan sitä sen pidemmälle. Täytyy olla jatkossa tarkempi, miten jengi pukeutuu ja mitä nettiin laitetaan. Yritämme olla tarkempia asian suhteen.

– Kyllä me jatkossa otetaan asia vakavasti ja laitetaan meidän infokirjeeseen kaikille osallistujille ohjeet pukeutumisesta, että mikä saattaa aiheuttaa tällaista polemiikkia, porukka ehkä tietäisi paremmin sitten.

Lähde: Iltalehti

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut