Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Suomen miesten salibandymaajoukkue hakee uusia tuulia lajilegendan johdolla

Esa Jussila tuleva päävalmentaja Suomen miesten salibandymaajoukkue
AOP

Suomen miesten salibandymaajoukkue astuu uuteen aikakauteen vuoden 2023 alusta, kun Petteri Nykky vaihtuu Esa Jussilaan.

Suomen Salibandyliitto on valinnut joensuulaisen Esa Jussilan miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajaksi ensi vuoden alusta lähtien kaksivuotisperiodille 2023-24. Sopimus sisältää myös option vuosille 2025-26. Jussilan työ alkaa vuoden 2023 alussa, ja päätähtäimenä siintää vuoden 2024 MM-lopputurnaus Ruotsin Malmössä.

Jussila on riemuissaan nimityksestään.

– Enemmän kuin yllättynyt, olen erittäin otettu ja kiitollinen valinnasta, luottamuksesta ja mahtavasta mahdollisuudesta.

– Kun jäin pois Sveitsin maajoukkueen valmennustiimistä, ja tällainen mahdollisuus tuli eteen Suomessa, niin tarrasin mahdollisuudesta kaksin käsin kiinni. Hain sillä oletuksella, että olen paras vaihtoehto tehtävään. Se mitä tehdään, tehdään täysillä. Lopputulema on sitten se mitä ansaitaan, Jussila hehkuttaa.

Jussila vastaanottaa maajoukkueen ohjat vuodesta 2017 lähtien päävalmentajana toimineelta Petteri Nykyltä, joka toimi miesten peräsimessä myös vuosina 2004-2011. Nykky johdattaa Suomen salibandymiehet tämän vuoden marraskuussa Sveitsin Zürichissä ja Winterthurissa järjestettävään MM-lopputurnaukseen.

42-vuotias Jussila lukeutuu suomalaisen maajoukkuesalibandyn suuriin nimiin. Lisäksi hän on luonut uraa Sveitsin salibandyssä liki vuosikymmenen ajan niin pelaajana kuin valmentajana. Jussila on toiminut miesten maajoukkueen kapteenina ja edustanut Suomea seitsemässä MM-turnauksessa (2000-2012) saavutuksinaan kaksi MM-kultaa, neljä hopeaa ja pronssi. Otteluita maajoukkueessa kertyi 139.

Sveitsin pelaajavuosilta kirkkaimpina saavutuksina on kaksi NLA:n mestaruutta. Kotimaan F-liigassa hän pelasi kahdeksana kautena 197 runkosarjaottelua (105+182=287) ja 55 pudotuspeliä (22+32=54) pääasiallisena seuranaan Joensuun Josba ja kaudella 2003-04 Espoon Oilers. Näiltä vuosilta muistoina on kaksi SM-hopeaa ja sama määrä SM-pronssia.

Peliuran jälkeen Jussila kartutti Sveitsissä valmentajakokemusta Alligator Malansissa. Alppimaan miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimiin Jussila kuului vuodesta 2013 aina joulukuun 2021 Helsingin MM-kisoihin asti.

Päävalmentajahaku oli pitkä prosessi

Päävalmentajan valintaprosessia veti Salibandyliiton huippu-urheilusektori Jarkko Rantalan johdolla. Näkemyksiä uuden päävalmentajan vaateille haettiin laaja-alaisesti, jopa salibandyn ulkopuolelta. Alkukartoituksen jälkeen haastatteluihin kutsuttiin neljä henkilöä, joista toiselle kierrokselle valittiin kaksi. Kaikkien valintaan osallistuneiden papereissa Jussila nousi ykköseksi.

– Valinta perustui viime kädessä kokonaisuuteen. Valmennus- eli substanssiosaaminen on tietty ehdottoman tärkeää, mutta myös sillä miten se tuodaan suomalaisen salibandyn hyödyksi, eli puhumme toimintatavoista. Merkitystä on myös sillä, miten päävalmentaja näkyy ja esiintyy julkisuudessa ja suhteessa sidosryhmiin, Rantala taustoittaa päätöstä.

– Jussilalla on selkeä näkemys asioista, joita hän haluaa kehittää maajoukkueen pelaamisessa. Hänellä on myös hyvin jäsennellyt ajatukset urheilijoiden kehittämiseen liittyvistä toimista, sekä yhteistyöstä seurojen kanssa. Kaikesta huokuu hänen vahva halunsa kohdata ja kuunnella ihmisiä kyetäkseen heidän kanssaan parempaan yhteistyöhön. Meillä on vahva luotto siihen, että Jussila on kaikilta osin oikea valinta.

Jussilan laaja kansainvälinen kokemus koettiin myös suurena vahvuutena.

– Hänellä on ollut myös erinomainen mahdollisuus imeä suomalaisen ja sveitsiläisen salibandykulttuurin lisäksi ruotsalaista kulttuuria toimittuaan vuodesta 2014 vuoteen 2021 ruotsalaisen David Janssonin valmennustiimissä Sveitsin maajoukkueessa.

– Eri kulttuureista saadut kokemukset auttavat häntä tuomaan meidän toimintaamme uusia raikkaita tuulahduksia, mutta silti toiminta ja johtaminen pelaajien ja seurojen suuntaan tapahtuu suomeksi suomalaisen tekemänä, Rantala kertoo.

Rantala kiittää Nykkyä pitkästä ja menestyksekkäästä toimikaudesta.

–  Nykyn, sekä vuosina 2011-2017 päävalmentajana toimineen Petri Kettusen aikana Suomi on asemoinut paikkansa salibandymaailman terävimmässä kärjessä neljine maailmanmestaruuksineen. Seuraavan päävalmentajan on hyvä jatkaa työtä sen kivijalan päälle, jota aikaisemmat päävalmentajat ovat olleet rakentamassa

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy