Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Korisliigan Kouvot täydensi ulkomaalaiskvintettinsä: “Haussa oli kiloja, heittotaitoa ja rymistelyä levypalloihin”

Kouvolan Kouvot Korisliiga
AOP

Miesten Korisliigan Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 198-senttisen yhdysvaltalaisen John Meeksin kanssa. Muiden Kouvojen tulevan kauden tulokasvahvistusten tavoin myös Meeks pelasi yliopistokoripalloa viisi vuotta. 

23-vuotias John Meeks pelasi kaudet 2017-2021 Bucknelin yliopistossa Pennsylvaniassa. Näiden kausien aikana Meeksin tehot olivat 7,7 pistettä ja 3,1 levypalloa. Kahdella ensimmäisellä kaudella pelillinen vastuu Bisons-paidassa jäi melko pieneksi. Kolmannella kaudella vastuuta alkoi tulla jo hieman enemmän.

Viimeisellä Bucknell-kaudella Meeksin pelaamista vaikeuttivat loukkaantuminen ja korona-protokollat. Kuudessa pelaamassaan ottelussa Meeks näytti kuitenkin mikä hän on miehiään: 25,3 pistettä, 6,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä iltaa kohden.

Viidenneksi ja samalla viimeiseksi yliopistovuodekseen Meeks siirtyi Etelä-Carolinan Charlestonin yliopistoon. Puuma-paidassa Meeks ennätti pelata 27 ottelua, joista avausviisikon paikka irtosi 23 kertaa. 14,2 pistettä, 4,7 levypalloa ja 2,4 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt laitahyökkääjä kuului läpi kauden joukkueensa kantaviin voimiin.

Meeks odottaa paljon ensimmäiseltä ammattilaiskaudeltaan Suomessa.

– Tuntuu upealta saapua muutaman päivän kuluttua Suomeen. Olen erittäin innoissani tästä sopimuksesta ja valmiina liittymään joukkueeseen. Haluan vain antaa kaikkeni kentällä omalle joukkueelleni, liittyy se sitten tulevaan kauteen tai ammattilaisuraani kokonaisuudessaan. Tavoitteeni on aina voittaa ja suoriutua samalla itse mahdollisimman hyvin.

– Vahvuuteni pelaajana on monipuolisuus, pystyn mielestäni tekemään kentällä vähän kaikkea. Olen harjoitellut kovaa kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi. Pidän nopeatempoisesta ja epäitsekkäästä koripallosta jossa hyökätään aktiivisesti. Olen todellakin innoissani tästä mahdollisuudesta, jonka Kouvot minulle tarjoaa ja haluankin jo etukäteen kiittää koko Kouvot-yhteisöä siitä, että otatte minut vastaan.

Kouvot joutuu mukauttamaan pelaamistaan

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen toteaa joukkueen olevan valmis.

– Viimeinen palanen palapeliin on löytynyt Meeksin myötä. Haussa oli kiloja, heittotaitoa ja rymistelyä levypalloihin. John tuo meille kaikkia näitä asioita ja hieman yllättäen saimme samaan pakettiin myös pallollista osaamista. Todellinen moniosaaja joka pystyy pelaamaan sekä korin läheisyydessä, että kolmen pisteen rajan takana molemmissa päissä kenttää.

Hannes Pöllän poissaolon pituus on hieman hämärän peitossa. Mieluummin Hanski saa toipua viikon liikaa kuin viikon liian vähän. Pienessä kuvassa joudumme hieman viilaamaan pelaamistamme, mutta tiedossa on, että paluu viimekautiseen tapahtuu ennen joulutaukoa. Pidämme koko amerikkalaiskvintetin kauden loppuun saakka ja kenelläkään heistä ei ole noin sanottua viidennen jenkin -leimaa.

Meeks saapuu Suomeen kuluvan viikon aikana. Meeksin myötä Kouvojen kokoonpano kuukauden päästä alkavaan Korisliiga-kauteen on valmis.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo