Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Porschen ja Red Bullin F1-yhteistyö kariutui – Tallipäällikkö totesi suoraan yhtälön mahdottomuuden

Christian Horner tallipäällikkö Red Bull
AOP

Formula 1 -talli Red Bull ja autovalmistaja Porsche olivat mediatietojen mukaan jo hyvin pitkällä yhteistyön aloittamisprosessissa, kunnes se tyssäsi kesken kaiken. Nyt Red Bullin tallipäällikkö kertoi julkisuuteen päätöksen taustoista.

Autovalmistaja Porsche teki jo aiemmin selväksi, että se haluaa olla mukana Formula 1:ssä vahvassa roolissa. Suunnitelmana oli tehdä 50/50-kumppanuus F1-tali Red Bullin kanssa ja saada suuri rooli tallin johtamisessa.

Neuvottelut tyssäsivät kuitenkin taannoin, mutta Porsche vannoo kuitenkin niiden jatkuvan vielä.

– Edellytyksenä oli aina, että kumppanuus perustuisi tasa-arvoiseen asemaan, joka sisältäisi moottorikumppanuuden lisäksi myös tallin. Tätä ei voitu saavuttaa.

– Lopullisten sääntömuutosten myötä kilpasarja pysyy kuitenkin houkuttelevana ympäristönä Porschelle, jota seurataan edelleen.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli samoilla linjoilla saksalaismerkin kanssa.

– Sovittiin, että se ei ollut oikea asia Red Bullin F1-sarjaan osallistumiselle.

– Hieman yli puolitoista vuotta sitten sitouduimme ryhtymään koneistojen valmistajaksi. Olemme investoineet valtavasti tehtaaseen ja henkilökuntaan, ja ensimmäinen Red Bull -moottori sytytettiin ensimmäistä kertaa kuukausi sitten.

Horner ei kanna murhetta yhteistyön jatkosta.

– Tämä on erittäin jännittävä seuraava luku Red Bullille, eikä suunnitelma koskaan ollut riippuvainen ulkoisen kumppanin tai autonvalmistajan saapumisesta.

– Se olisi tapahtunut vain, jos se olisi sopinut DNA:han ja pitkän aikavälin strategiaamme. Se oli ei koskaan taloudellista keskustelua.

Horner antaa arvoa myös Porschelle.

– Porsche on hieno brändi, mutta DNA on aivan erilainen. Neuvotteluissa kävi selväksi, että emme strategisesti sovi yhteen. Red Bull on osoittanut, mihin se pystyy F1:ssä.

– Itsenäisenä tallina ja nyt moottorinvalmistajana odotamme innolla kilpailua autonvalmistajia vastaan ​​omalla voimansiirrollamme ja alustallamme.

Uudet kumppanuudet eivät ole kuitenkaan poissuljettuja.

– Olemme täysin keskittyneet Red Bullin voimayksikköön. Jos löytyy samanhenkinen kumppani, joka voi antaa jotain tähän projektiin, niin tietysti harkitsemme sitä. Mutta se ei ole perusvaatimus.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1