Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Yle: Kymiring-moottorirata yrittää edelleen – Suurosakas vannoo lojaaliutta

KymiRing Iitti
AOP

Vakaviin talousongelmiin ajautunut Kymiring-moottorirata yrittää Ylen jutun mukaan edelleen pysyä pystyssä. Pääomistajat eivät ole hylkäämässä projektia.

Yle kertoi perjantaisessa artikkelissaan, että Opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo Iitissä sijaitsevan Kymiring-moottoriradan olevan valmis sellaisena liikuntapaikkahankkeena, johon ministeriö on myöntänyt avustuksia liikuntalain mukaan.

Ministeriössä moottoriradan katsotaan valmistuneen vuonna 2019. Ministeriö on saanut saman vuoden elokuussa Iitin kunnan rakennustarkastajalta rakennuskatselmuspöytäkirjan, jossa radan suoja-alueiden katsotaan olleen täysin valmiita.

Ennen tämän pöytäkirjan allekirjoittamista Kymiringillä oli ajettu muun muassa ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan viralliset testiajot.

Tänä kesänä ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan oikeuksia hallinnoiva Dorna Sports ilmoitti, että Kymiringin rata ei ole valmis. Pääsyyksi paljastui se, että radan rengasvallit olivat yhä keskeneräiset, eivätkä ne olleet MotoGP:n vaatimalla tasolla.

Alusta asti Kymiring on tavoitellut Kansainvälisen autoliitto FIA:n ja Kansainvälisen moottoripyöräliito FIM:n korkeinta rataluokitusta ensimmäisenä ratana Pohjois-Euroopassa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi Kymiringin moottoriradan rakennushankkeelle kaikkiaan 6,5 miljoonaa euroa valtionavustusta vuosien 2015-2018 välillä.

Kymiringin moottorirata on yksi suurimmista yksittäisistä hankkeista, joka on saanut veikkausvaroista tukea liikuntarakentamiseen viimeisen 16 vuoden aikana – yhteensä kolme miljoonaa euroa.

Ratayhtiö konkurssin partaalla

Kymiring Oy:n talousvaikeudet tulivat päivänvaloon tänä kesänä, kun uutisoitiin kahden urakoitsijan hakevan ratayhtiötä konkurssiin.

Heinäkuussa Kymiring Oy hakeutui yrityssaneeraukseen, jolla yhtiö koettaa nyt välttää konkurssin. Kymiringin saneeraushakemuksesta ilmenee, että yhtiöllä on velkaa kaikkiaan noin 24,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön hakemusta ovat puoltaneet WS Finance Oy ja Nordea Bank Oyj, joiden saatavat ovat yhteensä noin 7,9 miljoonaa euroa.

Hakemuksen mukaan muut Kymiringin suurimmat velkojat ovat A. Ahlström kiinteistöt Oy noin 12 miljoonalla eurolla, Lahden kaupungin tapahtumayhtiö Lahti Events Oy kahdella miljoonalla eurolla ja Suomen Kuntaperintä Oy 0,5 miljoonalla eurolla.

A. Ahlström kiinteistöt on ratayhtiön suurosakas. Yhtiön edustaja Peter Ahlström vakuutti Ylelle, ettei yritys ole hylkäämässä Kymiringiä.

– Emme olla irtaantumassa. Yhtiömme ja varmasti kaikki muutkin osakkaat tukevat Kymiring Oy:tä tässä haastavassa tilanteessa ja käynnissä olevassa yrityssaneerausmenettelyssä.

Tällä hetkellä ratayhtiön suurimpia omistajia ovat Suomen Moottoriliitto Oy, AKK Sports Oy ja A. Ahlström kiinteistöt Oy.

Lähde: Yle

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut