Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Šakkipiireissä kuohuu – Nuorta huippupelaajaa syytetään röyhkeästä tempusta

šakki
AOP

Maailman šakkipiirejä ravistelee kohu, kun nuorta huippupelaajaa Hans Niemannia syytetään huijaamisesta ammattilaisturnauksessa. Huijaustapa on äärimmäisen poikkeuksellinen.

Šakin nuori huippunimi Hans Niemann peittosi suurmestari Magnus Carlsenin vuoden 2022 Sinquefield Cupissa. Kaksikon piti kohdata uudemmankin kerran saman turnauksen aikana, mutta Carlsen vetäytyi yllättäen ottelusta. Mies ilmoitti Twitter-tilillään, että hän vetäytyy turnauksesta ja hän vihjasi linkittämässään videossa, että tietää tapahtumista enemmän kuin kertoo.

Carlsenin tulkittiin syyttävän Niemannia huijaamisesta. Carlsen ei osoittanut syytöstään suoraan, mutta villit huhut kertovat lajiväen epäilevän, että Niemann käyttää etäohjattavia anaalihelmiä ohjailemaan peliään ja kertomaan sopivia siirtoja.

Toinen suurmestari, kanadalainen Eric Hansen, kommentoi tapahtunutta omissa kanavissaan.

– Se on luultavasti hyvä. Anaalihelmet todennäköisesti päihittäisivät turvatarkastukset. En todellakaan tiedä. Sanoin, että se oli eturauhasen hierontaa, mutta en ole sen asiantuntija, Hansen totesi teoriasta.

Šakkiblogi Pawnalyze puolestaan kommentoi, ettei Niemannin huijaamisesta ole vielä todisteita.

– Hän on kerännyt selvästo eniten arvosanapisteitä kaikista grand master -tason pelaajista sitten vuoden 2021.

– Tähän mennessä ei ole todisteita Niemannin huijaamisesta laudalla, mutta tiedämme, että hänen nousunsa yli 2 700:aan on niin uskomatonta, että šakkiyhteisö on kollektiivisesti nostanut kulmakarvojaan.

Niemann tunnusti huijanneensa aiemmin

Niemann tunnusti myöhemmin, että on menneisyydessä huijannut šakissa. Tämä tapahtui ensimmäisen kerran 12-vuotiaana nettišakissa, kun hänen ystävänsä auttoi häntä. Sama toistui korona-pandemian aikana, kun Niemann kasvatti tunnettuuttaan sosiaalisen median kanavillaan.

– Haluan ihmisten tietävän tästä, että olen syvästi, syvästi pahoillani virheestäni. Tiedän, että teoillani on seurauksia ja minä kärsin niistä. Sinä aikana lopetin erittäin tuottoisan suoratoistouran, lopetin pelaamisen kaikissa tapahtumissa ja menetin paljon läheisiä ystävyyssuhteita ja suhteita.

Niemann korosti, että ei ole huijannut yli laudan -turnauksissa. Hän korosti myös, että on työskennellyt kovasti pelinsä parissa parantaakseen tapansa.

– Se on ollut tehtäväni. Ja siksi olen asunut matkalaukussa ja pelannut 260 peliä yhden vuoden aikana, harjoitellut 12 tuntia päivässä, koska minulla on todistettavaa.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut