Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

GTA 6 -materiaalia vuosi julkisuuteen – Sama hakkeri toisenkin jättivuodon takana

Rockstar Games pelikehittäjä USA
AOP

Yhdysvaltalainen Rockstar Games -pelistudio on vuotoskandaalin keskellä, kun sen tulevasta hittipelistä Grand Theft Auto 6:sta hakkeroitiin tietoja. Vuodolla pelätään olevan negatiivisia vaikutuksia pelin kehittämiseen.

Grand Theft Auto -pelisarjan fanisivuston GTAForumin keskustelupalstalla teapotuberhacker-niminen käyttäjä kertoi murtautuneensa Rockstar Games -pelistudion tiedostoihin ja ladanneensa Grand Theft Auto 6 -pelin sisältöjä. Käyttäjä väitti myös olleensa taannoisen Uber Technologies Inc -kuljetusyhtiön tietomurron takana.

Teapotuberhacker julkaisi lähes 100 videota internetissä väittäen näyttävänsä Rockstarin GTA 6 -pelin kehitysmateriaalia. Materiaali on lähtenyt villiin kiertoon pitkin nettiä.

Vuodetussa materiaalissa uutta ja vanhaa tietoa

Teapotuberhackerin vuotamassa materiaalissa nähtiin muun muassa, että yksi pelin päähenkilöistä on nainen ja peli sijoittuu jo GTA: Vice City -pelistä tuttuun Vice City -nimiseen kaupunkiin. Iso osa muusta materiaalista on keskeneräisiä tekstuureja ja malleja sekä koodia, jota toistetaan reaaliajassa.

Yksi vuodetuista toimintakohtauksista on kohtaus, jossa valkoinen mieshahmo kohtaa rasistisen NPC:n uima-altaan äärellä ja keskustelun edetessä voidaan nähdä vuorovaikutukseen tarvittavan koodin toiminnassa pelin sisäisen toiminnan ohella.

Yhdessä videossa puolestaan esitellään matkustaja-ammuntamekaniikkaa, jossa pelaaja ampuu AK-47:llä kohti takaa-ajavia poliisiautoja ja toisessa videossa, esitellään auton sisätilojen mallintamista. Toisessa videossa hahmot puolestaan ryöstävät ravintolan ja poliisit saapuvat paikalle.

Isossa osassa videoista ei ole kuitenkaan mitään erityisempää. Niissä muun muassa paikkamerkkihahmot suorittavat erilaisia toimintoja ynnä muuta sellaista, joka ei ole kovin järisyttävää.

Mediatietojen mukaan teapotuberhacker neuvottelee parhaimmillaan Rockstarin kanssa ehdoista, joilla hän lopettaisi tietovuodot. Rockstar on ehtinyt jo vannoa, ettei hakkerointi vaikuta GTA 6:den kehitykseen, mutta omat vaikutuksensa tapauksella varmasti on.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu