Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Kamppailulajit

Brasilialainen huippuvapaaottelija karussa tilanteessa – Apteekin moka toi kilpailukiellon

Elizeu Zaleski vapaaottelu Brasilia
AOP

Brasilialainen huippuvapaaottelija Elizeu Zaleski koki tylyn kohtalon keskiviikkona, kun Yhdysvaltain antidopingvirasto USADA asetti miehen vuoden kilpailukieltoon doping-rikkeestä.

Yhdysvaltain antidoping-virasto USADA määräsi vapaaottelupromootio UFC:n keskisarjan ottelijalle Elizeu Zaleskille vuoden kilpailukiellon hänen jäätyään kiinni kilpailun ulkopuolisessa huumetestissä ostariinista, joka on selektiivinen androgeenireseptorimodulaattori. Testi tehtiin 8. huhtikuuta 2022. Zaleski kiistää tietoisesti ottaneensa kiellettyä ainetta.

Positiivinen testi pakotti Zaleskin vetäytymään suunnitellusta ottelusta Mounir Lazzezin kanssa, joka oli määrä otella 16. huhtikuuta Yhdysvaltain Las Vegasissa.

Zaleskin manageri Tiago Okamura kommentoi käryä kriittiseen sävyyn.

– Testissä oli jäämiä ostariinista alle 1 ng/ml, mikä voisi viitata joidenkin Elizeun aiemmin käyttämien lisäravinteiden kontaminaatioon.

Okamura totesi myös, että he pystyivät selvittämään, mikä lisäosa johti positiiviseen testiin. Lääkkeen luovuttanut apteekki kuitenkin kieltäytyi kuitenkin myöntämästä syyllisyyttään, eikä Zaleski voinut saada USADA:lta lyhyempää kilpailukieltoa.

– Neuvottelut Elizeun ja lääkärin kanssa sujuivat odotetusti, mutta apteekki kielsi ostariinin sekoittamisen ja kyseenalaisti myöhemmin testatun näytteen ja jopa pakkauksen, jossa se lähetettiin laboratorioon. Apteekin kiistäessä tulokset ja ostariinin sekoittuessa tulimme pattitilanteeseen, Elizeun ja lääkärin sana apteekin sanaa vastaan.

Okamura kritisoi apteekkia kovin sanoin.

– Valitettavasti apteekilla ei ole mitään syytä tunnustaa virhettään USADA:lle, koska heillä ei ole lainkäyttövaltaa yhteenkään brasilialaiseen apteekkiin ja varsinkin siksi, että ostariini ei ole enää laillinen aine ja Brasilian terveydenhuoltoviranomainen ANVISA on kieltänyt sen sekoittamisen.

– Lähes kuusi kuukautta taisteltuamme Zaleskin maineen puhdistamiseksi USADA:n kanssa ja kilpailukiellon vähentämiseksi, olemme nyt jumissa. Teimme kaiken, mitä pyydettiin, mutta emme voi saada apteekkia noudattamaan sitä.

Ostariinia tai muita SARM-aineita sisältävien tuotteiden ostaminen, valmistaminen, maahantuonti, käsittely, mainostaminen tai käyttö on laitonta Brasiliassa huhtikuusta 2021 lähtien, mutta se ei tarkoita, että urheilijat olisivat turvassa lisäravinteiden saastumiselta.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit