Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Miesten Korisliigan Tapiolan Honka hankki kaksi kovaa suomalaislaituria

Max Besselink laitahyökkääjä s.Oliver Würzburg
AOP

Miesten Korisliigan Tapiolan Honka tiedotti torstaina viimeisistä palasistaan tämän kauden joukkueeseensa. Viimeisimpänä joukkueeseen ovat liittyneet laiturit Max Besselink ja Samppa Mäki.

Miesten Korisliigan Tapiolan Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen myhäilee saadessaan kaksi atleettista ja motivoitunutta nuorta joukkueeseensa.

Max Besselink tuo joukkueeseen aimo annoksen urheilullisuutta ja korintekovoimaa. Hän myös sopii erinomaisesti joukkueen profiiliin. Yksi nuori urallaan eteenpäin pyrkivä pelaaja lisää kokoonpanoomme. Vaikka kesä oli hänelle haasteellinen, on Max näyttänyt heti harjoituksissa olevansa merkittävä vahvistus meille.

20-vuotias ja 202-senttinen Besselink pelasi viimeiset kaksi kauttaan Korisliigaa, ensin Helsinki Seagulssin riveissä ja kaudella 2021-22 BC Nokiassa. Nokialla Besselink tehtaili varsin vakuuttavaa tilastoriviä ottelusta toiseen, 11,7 pisteen, 3,8 levypallon ja 1,1 syötön keskiarvolla.

Toukokuussa julkaisiin nuoren miehen kolmivuotinen sopimus Saksan Bundesligan s.Oliver Würzburgin joukkueeseen. Kaikki ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan. MU20-kisoissa alkanut sairastelu jatkui koko kesän ja sinä aikana Saksassa muutettiin roolitusta joukkueessa. Lopulta Besselink teki päätöksen palata Suomeen toistaiseksi.

– Viime kauden pelasin tosiaan BC Nokiassa. Kausi oli positiivinen hyvän valmennuksen, joukkuehengen ja fanien kanssa. Nyt takana on rankempi vaihe pitkien sairasteluiden takia. Pahin on kuitenkin ohi ja tavoite on päästä täyteen kuntoon pian. Olen tosi kiitollinen siitä että Honka on nyt tässä apuna, tiedän että täällä voin kehittyä eteenpäin.

– On ollut todella kiva treenata Hongan joukkueen kanssa nyt ja niin valmennus kuin koko tiimi on saanut mut tuntemaan oloni tervetulleeksi, Besselink kuvailee.

Oma kasvatti palaa Espanjasta

20-vuotias Samppa Mäki on paluumuuttaja. Juniori-ikäisenä kasvattajaseura Hongasta maailmalle lähtenyt Mäki on viettänyt viime vuodet Espanjassa koripallon parissa.

– Samppa on todennäköisesti monelle suomalaista korista läheltäkin seuraavalle varsin tuntematon nimi, sillä juniorivuodet vierähtivät pitkälti Espanjan auringon alla. Samppa saapui harjoittelemaan heinäkuussa Honkahallille ja vakuutti valmennuksen osaamisellaan. Nuori takamies on taitava syöttäjä ja korintekijä, joka tuo myös ääntä ja energiaa joukkueeseen, Heinonen kertoo.

Mäki palaa innoissaan kotikonnuilleen.

– Lähdin Hongasta vuonna 2010 pelaamaan koripalloa Espanjaan, jossa olen nyt siis pelannut viimeisen 11 vuoden ajan. Sieltä olen saanut paljon hienoja kokemuksia ja sain tutustua erilaiseen koripallokulttuuriin. Viimeisin seurani oli Primera División de Baloncesto -sarjan AE Badalonès. Nyt Suomeen ja Honkaan palaaminen tuntui oikealta ratkaisulta elämäni kannalta, samoin myös koripalloilijan uraani ajatellen.

– Koen että Honkaa saa minusta pelaajan, jolla on intohimoa treenata ja parantaa taitojaan, hyvän heittäjän ja pelinlukijan. Sellaisen aina joukkueelleen pelaavan pelaajan, joka tuo mukanaan myös hieman erilaista koripallokokemusta, Mäki kertoo.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo