Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Susijengin takamies Topias Palmi jatkaa uraansa Romaniassa – Mukana tuttu kasvo

Topias Palmi takamies SCM Universitatea Craiova
AOP

Suomen miesten koripallomaajoukkueen vakiokokoonpanoon kuuluva takamies Topias Palmi jatkaa ulkomaankierrostaan. Uusi osoite löytyy Romaniasta.

Romanian Liga Naționalăssa ja FIBA Europe Cupissa nähdään tulevalla kaudella lisää suomalaisedustusta, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja historiallisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa pelannut Topias Palmi, 196 cm ja 28 vuotta, siirtyy SCM Universitatea Craiovaan jo aiemmin seuraan sopimuksen tehneen Shawn Hopkinsin joukkuetoveriksi.

– Seura oli kesän aikana muutamaankin kertaan yhteydessä. Lopulta EM-kisojen lopussa Berliiniin päästyämme sain ilmoituksen, että he tahtoivat minun kanssani sopimuksen, Palmi kertoo tuoreimman sopimuksensa synnystä.

Craiova sijoittui viime kaudella Liga Naționalăn runkosarjan viidenneksi ja joukkueen kausi päättyi puolivälierissä Ilari Seppälän edustamaa Piteștiä vastaan. Alkavalla kaudella Craiova osallistuu lisäksi FIBA Europe Cupin karsintoihin, jotka pelataan 27.-30. syyskuuta Liettuassa.

– Suomalaiskontakteja on Hoppan lisäksi sen verran, että Cortez Edwards pelasi viime kaudella Loimaalla ja joukkueessa pelaa Romanian kansalaisena Giordan Watson, joka edusti Karhua silloin, kun itse aloitin Korisliigassa, Palmi kertoo.

– Päävalmentaja Vitaly Stepanovskia en tunne entuudestaan, mutta muutama tuttu pelaaja on pelannut hänen alaisuudessaan ja olen kuullut, että hän tykkää antaa pelaajille vapauksia, mutta peli ei ole ihan täyttä run and gun -pelaamista. Tiedossa on roolia sekä kakkos- että kolmospaikalla ja sekä palloskriinipelaamista että perinteisempää laiturina pelaamista.

Uusi kausi tuo intoa rintaan

Palmi matkustaa Romaniaan lähes suoraan historiallisten Prahan ja Berliinin EM-kisojen jälkeen ja kertoo odottavansa innolla tulevaa.

– EM-kisat olivat ihan sairaan hieno kokemus. Ikimuistoisia pelejä ja fanit olivat käsittämättömiä, sanattomaksi vetää. Kolme kautta olen tähän mennessä viettänyt ulkomailla ammattilaisena ja EM-kisakokemuksen jälkeen on tavoitteena sellainen ammattilaiskausi, johon voin itsekin olla täysin tyytyväinen, hän ennakoi.

– Hoppan kanssa ollaan pelattu yhdet universiadit ja muutama maaottelu yhdessä ja odotan innolla sitä, että pääsen muuttamaan melkein hänen naapuriinsa ja pelaamaan samassa jengissä. Tunnemme toisemme tosi hyvin pelaajina ja on kiva päästä puhumaan vähän suomeakin pukukoppiin ja kentälle.

Viime kaudella Palmi pelasi Korisliigaa Pyrinnössä yhteensä kymmenen ottelun verran 17,7 pisteen keskiarvolla ja otti keskimäärin 4,2 levypalloa ja antoi 2,4 syöttöä sekä otti 0,6 riistoa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo