Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Venäjän urheilupiireissä kauhistuttiin – Ukrainan-sota iskee lähelle

Venäjä
AOP

Venäjän aloittama Ukrainan-sota ei ole edennyt lainkaan maan haluamien askelmerkkien mukaan ja se julisti aiemmin tällä viikolla osittaisen liikekannallepanon. Nyt on alkanut tihkua tietoa siitä, että myös ammattilaisurheilijat ovat joutumassa rintamalle.

Venäjän armeija ja Puolustusministeriö ovat alkaneet jakaa rankalla kädellä kutsuntakirjeitä ympäri Venäjää saadakseen lisää sotilasvoimaa Ukrainan-sotaan. Virallisten lausuntojen mukaan tarve olisi 300 000 sotilaalle ja ainoastaan asevelvollisuutensa suorittaneet tai muuten rintamakokemusta omistavat ihmiset olisivat kutsuttavien joukossa.

Arki on kuitenkin iskenyt rajusti venäläisten kasvoille ja kirjeitä on lähetelty ympäriinsä ties kenelle ja huhujen mukaan ihmisiä on raahattu mukaan myös kyseenalaisin keinoin.

Venäjän urheilupiirejä järisyttää tällä hetkellä erityisesti tieto siitä, että myös osa ammattilaisurheilijoista on saanut kirjeen. Venäjän Urheiluministeriö on kuitenkin jo kommentoinut puuttuvansa asiaan. Urheiluministeri Oleg Matitsinin neuvonantaja Anna Bogali-Titovets kommentoi tilannetta mediassa tarkoin sanankääntein.

– Tietääkseni Urheiluministeriö pyrkii siihen, ettei liikekannallepano vaikuta ammattiurheilijoihin. Nyt kehitetään tiettyä panssarijärjestelmää.

Totuus on tarua ihmeellisempää

Ensimmäisenä ammattiurheilijoidensa ahdingosta kertoi Venäjän soutuliitto FGSR. Sen mukaa kaksi tai kolme soutuvalmentajaa ja noin viisi soutajaa on saanut kutsuntakirjeen. Asiasta kertoi FGSR:n puheenjohtaja Aleksei Svirin.

– Tämä on kiireellinen asia urheilijoille ja valmentajille. Heiltä saamme jo palautetta, että armeijan ilmoittautumis- ja värväystoimiston edustajat ovat tulossa heidän luokseen. Tällä hetkellä meillä on kaksi tai kolme valmentajaa ja noin viisi urheilijaa on saanut tällaisia ​​pyyntöjä. Kokonaismassasta tämä on minimiprosentti.

– Toistaiseksi kaikki harjoittelevat, valmistautuvat kilpailuihin. Työskentelemme jo verkossa. Meillä on karsintakilpailut keskitettyyn valmistautumiseen kaudelle 2022-23 kahden viikon kuluttua. Mutta olemme valmiita mihin tahansa, vastaamme haasteisiin.

Myös Venäjän ampumahiihtoliiton RBU:n puheenjohtaja Viktor Maigurov kertoi oman lajiliittonsa tilanteesta, joka ei ole häävi. Osa urheilijoista on saanut oman kirjeensä.

– Kaksi päivää sitten Venäjän mestaruuskilpailujen aikana Venäjän Tšaikovskissa pidin erityisesti tapaamisen urheilijoiden kanssa, jossa käsittelimme esityslistakysymystä kutsuntakirjeistä.

Myös Venäjän taitoluisteluliitto on kertonut Dmitri Alievin ja Makar Ignatovin saaneen kirjeet. Venäläinen taitoluisteluvalmentaja Tatjana Tarasova totesi, että miehet pitäisi vapauttaa palveluksesta toistaiseksi.

– Pääjoukkue on hyvin pieni, ja nämä kaksi urheilijaa ovat vain pääjoukkueessa. Maassa on 4-5 henkilöä. Siksi Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuissa ei ole ketään urheilijaa. Kahden käden sormilla voit laskea tärkeimmät urheilijamme.

Tarasova totesi osanneensa odottaa tällaista tapahtuvaksi.

– Tieto ei järkyttänyt. Mutta aina on ollut poikkeus sääntöön. Sen voisi siirtää kauden loppuun.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut